Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης.


Με την ευκαιρία της ελεύσεως του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, του ιατρού και θαυματουργού, το οποίο κόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, στον Ι.Ναό του Επισκοπείου Γυθείου τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιανουαρίου, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, από πολλούς ιερείς και τη συμμετοχή πλήθους πιστών από πλείστα μέρη της Μάνης και ευρύτερα της Λακωνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ', μίλησε στο τέλος του Μυστηρίου για την αξία και τη σημασία που έχει για τους πιστούς το Ιερό Ευχέλαιο, ερμηνεύοντας τον στίχο της Επιστολής του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου: ''ἀσθενεῖ τις ἐν ὑμῖν; προσκαλεσάσθω τοὺς πρεσβυτέρους τῆς ἐκκλησίας, καὶ προσευξάσθωσαν ἐπ' αὐτὸν ἀλείψαντες αὐτὸν ἐλαίῳ ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου·'' (Ιακ. 5,14).
Σε όλους τους προσκυνητές προσφέρθηκε μια εικόνα του Αγίου.