Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ο ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ. π.ΔΑΝΙΗΛ ΨΩΪΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2019 ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.


114 2563
 Χθες το απόγευμα, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2019, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, και σύμφωνα με το Πρόγραμμα των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων με τον τίτλο «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού» ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωΐνος, Θεολόγος- Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, με θέμα: «Η πίστη ως προοπτική στα κάθε μορφής αδιέξοδα».
Τον Πανοσ. Ομιλητή καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσίαζε στην Χαλκίδα για να παραστή στην Ι. Αγρυπνία επί του σκηνώματος του μακαριστού Πνευματικού του αδελφού, με τον οποίο συνυπηρέτησε στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως και Υπεύθυνος των Κατηχητικών Συνάξεων Πανοσ. Αρχιμ.π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.
Ο Πανοσ. ομιλητής με απλό και κατανοητό λόγο, με εύστοχα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας κατέδειξε την αναγκαιότητα της πίστης για τον άνθρωπο. Η πίστη δίδει στον άνθρωπο νέες προοπτικές στα πάσης μορφής προβλήματα, που προκύπτουν στην ζωή του.Η πίστη στον Τριαδικό Θεόκάνει τον άνθρωπο άτρωτο, η κάθε δυσκολία, ακόμη και ο θάνατος, αντιμετωπίζονται με θάρρος και δύναμη. Σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας η πίστη αποτελεί βακτηρία,που «κρατά» σταθερό τον άνθρωπο, και άγκυρα, που συγκρατεί τον νου του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο π. Δανιήλ τόνισε ότιη πίστη είναι η ένωση μας με τον Χριστό μέσα στην μυστηριακή ατμόσφαιρα της Εκκλησίας μας, πουπροσδίδει παρηγοριά, ελπίδα και βεβαιότητα στην σύγχρονη εποχή όπου η πίστη βάλλεται πανταχόθεν και γίνεται φανερή η προσπάθεια να αφαιρεθεί η ελπίδα. Εμείς απαντούμε στην πρόκληση αυτή ότι, με την πίστη και την παρουσία στην ζωή μας Εκείνου (του Χριστού) μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα!
Ο π. Άνθιμος ευχαρίστησε εγκάρδια εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωΐνο, ενώ ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με ερωτήσεις επί της εισηγήσεως, ανανέωσε δε τις πνευματικές και ωφέλιμες αυτές συναντήσεις για την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, με τον επόμενο ομιλητή σύμφωνα με το πρόγραμμα.

114 2556
114 2557
114 2602