Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 το πρωί, στον Ι. Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο της αοιδίμου Ευαγγελίας Καραμούζη, μητρός δύο εκλεκτών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, των Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος και συνεργάτου της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη, Προϊσταμένου του Ι. Ναού, ο οποίος διακονεί και στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως στη Χαλκίδα.


Νωρίς το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ι. Ναό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος προσήλθε για να ευχηθεί μαζί με τον Ποιμενάρχη μας, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αειμνήστου ιερομήτορος, αλλά και πολύτεκνης μητέρας, αφού, με τον καλό της σύζυγο Κωνσταντίνο, έχουν και άλλα δύο παιδιά, επιφανή πρόσωπα στην κοινωνία, τον Πολύκαρπο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Παναγιώτη, φαρμακευτικό αντιπρόσωπο, με τις καλές τους οικογένειες.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο άγιος Κορίνθου, ο οποίος κήρυξε εξαιρετικά και τον θείο λόγο, με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής (Α΄ Κορ. 4, 9-16) και, παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητηριά του και στην οικογένεια της μεταστάσης.

Ο ευμεγέθης Ενοριακός Ιερός Ναός της Νέας Αρτάκης ήταν ασφυκτικά γεμάτος από ευσεβείς χριστιανούς, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες στις οποίες έψαλλαν Χοροί Ιεροψάλτών υπό τους κ. Δημήτριο Πέτσα και κ. Βασίλειο Μιτζιφίρη, ιεροψάλτες του Ι. Ναού, μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

κλικ στα σχήματα