Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Πολιούχου Ξάνθης.

Η Πόλη της Ξάνθης πανηγύρισε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την μνήμη του Πολιούχου της, επί τη εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κάρας του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.
Την φετινή πανήγυρη λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Το εσπέρας της Τρίτης 28ης Αυγούστου 2018 τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.
Τα Ιερά Αναλόγια του πανηγυρίζοντος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης πλαισίωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ξάνθης «Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης», με επικεφαλής τον Χοράρχη κ. Ιωάννη Κατσούλη.
Μετά το πέρας των αποστίχων του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Καλαμούς Ξάνθης και του Τιμίου Προδρόμου από τον παραδοσιακό οικισμό της Παλαιάς Ξάνθης προς την Κεντρική Πλατεία της Πόλεως, με συμμετοχή των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου και πλήθους λαού, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Στην Κεντρική Πλατεία έλαβε χώρα η ακολουθία της Αρτοκλασίας, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο λίαν αγαπητός στην Ξάνθη Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Τους προσκεκλημένους Αρχιερείς προσφώνησε δεόντως ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.
Η Απόλυση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού τελέστηκε στα πρόπυλα του παρά την Κεντρική Πλατεία του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Ξάνθης.