Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Τη θλίψη διεδέχθη η χαρά…



IMG_0485
«Η χαρά της σημερινής μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως πολλαπλασιάζεται μετά το ευχάριστο γεγονός της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών, που για περίπου έξι μήνες παρέμειναν αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Την θλίψη και τον πόνο μας διαδέχεται η χαρά και η ευγνωμοσύνη στην Παναγία, που για μια ακόμη φορά με θαυμαστό τρόπο εκδήλωσε την πρόνοια και την προστασία Της στο λαό μας». Με αυτές τις σκέψεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ανακοίνωσε το γεγονός εν πληθούση Εκκλησία κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ορεστιάδος, όπου χοροστάτησε. Το πλήθος των πιστών, άμα το ακούσματι της ειδήσεως, ξέσπασε σε αυθόρμητες εκδηλώσεις συγκίνησης και χειροκροτήματα. Στη συνέχεια όλο το πληθος με κατάνυξη έψαλε τα Εγκώμια της Παναγίας, ενώπιον του Θεομητορικού Επιταφίου, και ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους στο προαύλιο της Εκκλησίας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος στο Διδυμότειχο, όπου ιερούργησε, μεταξύ άλλων, εσημείωσε ότι «ενώ ο κόσμος τελεί εν αναμονή γενικωτέρων εξελίξεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ο ορθόδοξος ελληνικός λαός λατρεύει ευλαβικά τη Μεγαλόχαρη, Εκείνη που αιώνες τώρα είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός και η Σκέπη του Γένους, και εμπιστεύεται σ’ Αυτήν την αγωνία του και την ελπίδα του, για ειρήνη, πρόοδο και ευημερία». Επίκεντρο του εορτασμού στο Διδυμότειχο ήταν ο μεταβυζαντινός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κτίσμα του 1843 με το υπέροχο ξυλόγλυπτο εικονοστάσιό του, που φιλοτέχνησε ο Σταμάτιος Μαδυτινός την ίδια εποχή. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Βας. Παπαδόπουλος, ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Σταυρ. Σταυρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχ. Συριτούδης, άλλοι επίσημοι και πλήθος προσκυνητών.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Παράκληση στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σάκκου Ορεστιάδος και στη συνέχεια ευλόγησε το κουρμπάνι (τη θυσία) που κατά ειωθότα προσφέρουν οι κάτοικοι του χωριού αυτή τη μέρα.