Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Κυριακή ΙΑ΄ Ματθαίου…

IMG_0284
Την ενορία της Κορνοφωλιάς Σουφλίου επισκέφτηκε προεορτίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της πανηγύρεως του Ιερού Ενοριακού Ναού, την Κυριακή 12 του μηνός Αυγούστου ε.ε.,  όπου και προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος και παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Ευ.  Πουλιλιού.

Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή του άσπλαχνου και πονηρού δούλου, μεταξύ άλλων τόνισε «Με την παραβολή που ακούσαμε σήμερα, αγαπητοί μου, ο Κύριος μας ζητά να είμεθα άνθρωποι της αγάπης και της συγγνώμης. Μας προτρέπει να ακολουθούμε πάντοτε τον ευλογημένο δρόμο της ανεξικακίας. Είναι δρόμος σωτηρίας. Είναι ο δικός Του δρόμος. Πάνω από το ύψος του Σταυρού με τα λόγια Του «Πάτερ άφες αυτοίς…» (Λουκ. 23, 34) μας άφησε αιώνιο υπόδειγμα ανεξικακίας. Είναι ο δρόμος των αγίων του Θεού. Ας θυμηθούμε τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο: «Κύριε, μη στήσης αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην» (Πραξ. 7,60). Λόγια που αποκαλύπτουν ανέκφραστο βάθος ανεξικακίας. Ας θυμηθούμε ακόμη και τους Αποστόλους: «Λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν…» (Α’ Κορ. 4, 12-13). Τον δρόμο αυτό ας ακολουθήσουμε κι εμείς, αδελφοί μου, για να έχουμε δικαιώματα στο έλεος και την ανεξικακία του Θεού, και τώρα και κατά την ημέρα της δικαίας Κρίσεώς Του».