Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Περιφορά της εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνος.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες εκατοντάδες πιστών από τα χωριά της Φαρκαδόνας συνόδευσαν την Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας από το χωριό του Αχλαδοχωρίου στην Οιχαλία με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήνη.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 αψήφησαν τη ζέστη και περπάτησαν φέρνοντας στις πλάτες του την Ιερή Εικόνα, προσκυνώντας τη Χάρη της και ζητώντας ίαση ψυχών και σωμάτων. Κατέθεσαν ελπίδες και πόθους, ζητώντας να μεσιτεύσει η ίδια στο Θεό και Υιό τ
Στο Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Ελπίδος, Πίστεως και Αγάπης όπου φιλοξενείται επί τετραμήνου η Εικόνα τελέστηκε το πρωί της Τρίτης πανηγυρική Θεία Λειτουργίας ενώ στην συνέχεια ο ιερέας του χωριού μαζί με τους κατοίκους ξεπροβόδισαν την Εικόνα.
Η Εικόνα μεταφερομένη στις πλάτες των πιστών, έλαβε το δρόμο για την Οιχαλία, όπου θα φιλοξενηθεί επί 8μηνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Την Εικόνα της Παναγίας προπορευόταν ιερείς ψάλλοντας θεομητορικούς ύμνους ενώ συνοδευόταν από πλήθος πιστών από τα χωριά του Αχλαδοχωρίου και του Γριζάνου. Ανθρώπων όλων των ηλικιών που εναπόθεσαν ελπίδες και τάματα στη Θεομήτωρ.
Η πομπή έφτασε στην είσοδο της Κρήνης για να κατευθυνθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου. Πλήθος πιστών ανέμενε την Εικόνα για να προσκυνήσει και να ζητήσει τη Χάρη της Παναγίας. Να γονατίσει μπροστά της, και να αιτηθεί βοήθεια και δύναμη.
Τελικός σταθμός της Εικόνας, αφού πραγματοποιήθηκαν σύντομες στάσεις και Δεήσεις σε εξωκκλήσια ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου. Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών. Εκεί η Εικόνα θα παραμείνει για 8 μήνες απλώνοντας τη Σκέπη της σε όσους ζητούν την βοήθεια και την υποστήριξη της.
Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε δύσβατο και δασώδες σημείο της περιοχής από 8 Κυνηγούς οι οποίοι καταγόταν από τρία χωριά την Οιχαλία, το Αχλαδοχώρι και το Κουτσίκοβο. Έτσι αποφάσισαν κάθε χωριό να φιλοξενεί την Εικόνα στην ενορία του για τέσσερις μήνες το χρόνο. Όταν το Κουτσίκοβο έπαψε να υφίσταται αποφασίστηκε τους 4 επιπλέον μήνες η εικόνα να παραμένει στην Οιχαλία.
Κατά την περιφορά η εικόνα μεταφέρεται από τους κατοίκους του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης και της Οιχαλίας από ώμο σε ώμο αναπαριστώντας τους Κυνηγούς εκείνης της εποχής που μετέφεραν την εικόνα διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον μέχρι τον κάμπο.