Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμοί Σχολείων


Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ε.έ. επί τη ενάρξει του σχολικού έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού αρχικά στη Λιβαδειά στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, στο 9ο Δημοτικό και στο 4ο Γυμνάσιο. Κατόπιν μετέβη στις Θεσπιές, όπου τέλεσε τον αγιασμό στο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσπιών και εν συνεχεία στη Δομβραίνα, όπου τέλεσε τον αγιασμό για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού και Γυμνασίου Δομβραίνας.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο του χωριού Κόκκινου, όπου στο τέλος μοίρασε στους μικρούς μαθητές τετράδια και στυλό καθώς και από ένα εικονάκι των Τριών Ιεραρχών, των Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά δύναμη, υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους τονίζοντάς τους ότι η παιδεία δεν είναι ξερές γνώσεις, αλλά είναι προσπάθεια για την κατάκτηση της αλήθειας, της αρετής, της ανθρωπιάς· όπως λέει ο Πλάτωνας παιδεία είναι η σωστή περιαγωγή της ψυχής. Είπε προς τα παιδιά ότι είναι η ελπίδα μας και ευχήθηκε πάντα να είναι χαμογελαστά και με τη ζωντάνια που τα διακρίνει να προοδεύουν στη ζωή. Στους δασκάλους και τους καθηγητές ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.