Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Γνώσεσθε την αλήθειαν…

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός σε Μήνυμά του προς τους μαθητές, που ανεγνώσθη σε όλες τις σχολικές  μονάδες, επἰ τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους, μεταξύ άλλων, τονίζει· «Το σχολείο διαπαιδαγωγεί, διαπλάθει χαρακτήρες και προετοιμάζει ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες, δίδοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για να πορευθούν στη μετέπειτα ζωή τους.
Δεν μεταδίδει μόνο γνώσεις, αλλά καλλιεργεί, δυναμώνει και ελευθερώνει τον νου και την ψυχή. Σύμφωνα με τούς Πατέρες της Εκκλησίας μας «η Παιδεία είναι το πρώτο από τα αγαθά που έχουμε», γιατί με αυτή μπορούμε να γνωρίσουμε την αλήθεια, δηλ. να έχουμε τη σωστή αντίληψη των πραγμάτων, και να οδηγηθούμε στην ελευθερία, κατά την ευαγγελική προτροπή του Κυρίου μας: «γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιω. 8,32)».
Ο Σεβασμιώτατος για τον καθιερωμένο αγιασμό επισκέφθηκε απομεμακρυσμένες σχολικές μονάδες (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) του ακριτικού Έβρου, στα Δίκαια Τριγώνου και το 2ο Λύκειο Ορεστιάδος.
Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής ο Σεβασμιώτατος διένειμε την Καινή Διαθήκη στους μαθητές των Γυμνασίων – Λυκείων και μπουφάν στους μαθητές του Δημοτικού και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους, και να ανταλλάξει προβληματισμούς για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της παραμεθόριας περιοχής.