Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Πεντακόσιοι εθελοντές στα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος.




Αναδημοσίευση από : Taxydromos.gr
Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του Βολιώτη στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Η έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης, τα οποία με κορωνίδα το Δος Ημίν Σήμερον στον Άγιο Νικόλαο παρέχουν καθημερινά 2.000 μερίδες φαγητού σε απόρους, βρίσκει στο πλάι της Μητρόπολης πεντακόσιους εθελοντές.
Η τοπική Εκκλησία έχει συνολικά 27 Σπίτια Γαλήνης στο Βόλο, τη Νέα Ιωνία, τον Αλμυρό, τη Νέα Αγχίαλο και άλλα μέρη, ενώ καθημερινά ετοιμάζει φαγητό και στο Συνεδριακό Κέντρο και το προσφέρει στη Μονάδα Αλτσχάιμερ και σε ιδρύματα της πόλης, διατηρώντας την ποιότητα διαβίωσης υψηλή.
«Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Το συγκινητικό όμως, είναι ότι έχουμε τεράστια προσφορά εθελοντών» είπε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος. Οι εθελοντές φροντίζουν ακόμη και οι ίδιοι για τα τρόφιμα, κάτι που χαρακτήρισε πολύ σημαντικό. «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη διαχείριση της Εκκλησίας και ότι οι άνθρωποι έχουν μάθει πλέον να είναι αλληλέγγυοι» εξήγησε.
Ολα αυτά συμπληρώνονται και με προσφορά σε ό, τι αφορά σε ανάγκες ανθρώπων που τυχόν αντιμετωπίζουν έκτακτες περιπτώσεις. Παράλληλα, η τοπική Εκκλησία έχει επεκτείνει το έργο της και στα σχολεία, λαμβάνοντας μέριμνα για όσους μαθητές στερούνται πρωινού γεύματος με τους εντεταλμένους ιερείς να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων. Εχει λάβει ειδική μέριμνα για τις περιοχές όπου διαμένουν οικογένειες Ρομά και θα αναπτύξει πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά και επιμόρφωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης για τους ενήλικους.
Η Μητρόπολη από κοινού και με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πρόκειται να διοργανώσει συνέδριο για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν σε παιδιά Ρομά που φοιτούν στα σχολεία. Ακόμη, συνεργάζεται και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που έχει αντίστοιχη δράση με φοιτητές που εκπαιδεύονται στα παιδιά.
Συντονίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Βόλου, το Πανεπιστήμιο και τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την υποστήριξή τους, με τους φορείς να έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο δίκτυο στήριξης.
Σε σχέση με το φαινόμενο της κακοποίησης, που εν μέσω κρίσης ξεσκεπάζεται όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό, επιμόρφωσε τους ιερείς της σε θέματα βίας, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις να αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις. Εχει ιερέα που ασχολείται ειδικά με αυτά τα θέματα στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Πνευματικού Κέντρου, τον π. Σεβαστιανό Ζερβό.
Στις μέρες μας εξήγησε ο Μητροπολίτης βλέπουμε ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ισορροπήσουν τα χρέη τους, ενώ η ανεργία μαστίζει τους νέους.
«Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Αυτή είναι η δύναμή μας, γιατί έχουμε κοινή πίστη και βεβαίως προσφέρουμε σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από την καταγωγή του ή τη φύση του» είπε ο κ. Ιγνάτιος. Και βεβαίως βοηθάμε τους πρόσφυγες, πρόσθεσε, ενώ ο Σύλλογος Συμπαραστάσεων Κρατουμένων αναπτύσσει ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα στις φυλακές.