Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Χειροτονία Ιερέως στην Ι.Μ. Κερκύρας.

 
IMG_1340.JPG
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Στεφάνου, στο χωριό Σκριπερό, όπου και χειροτόνησε Ιερέα τον Ιεροδιάκονο Μοναχό Ευδόκιμο.

Στον λόγο του ο π. Ευδόκιμος αναφέρθηκε στην μεγάλη ευθύνη που τον διακατέχει, αφού ο Κύριος, μέσω του Επισκόπου, τον εμπιστεύεται να τελεί τα Άχραντα Μυστήρια και να οδηγεί τις ψυχές των ανθρώπων στη σωτηρία και στη Θέωση.
Ακόμη ο π. Ευδόκιμος ευχαρίστησε τον πνευματικό του π. Μύρωνα Αγιορείτη, την Αδελφότητα της Ι.Μ. Υ.Θ. Πλατυτέρας, τον Σχολάρχη, τους διδασκάλους και συμφοιτητές του στην Ιερατική Σχολή Βελλάς Ιωαννίνων, τους οικείους του, μα πάνω απ’όλους τον κ. Νεκτάριο για την πατρική του αγάπη και εμπιστοσύνη.
Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος τόνισε στον π. Ευδόκιμο ότι σήμερα ο Κύριος τον καλεί να βιώσει  την πληρότητα της Ιερωσύνης. Καλείται να διακονήσει τον Χριστό, να κηρύξει το Ευαγγέλιο της αληθείας, να δώσει την άφεση των αμαρτιών στους ανθρώπους και να τους δείξει τον δρόμο της σωτηρίας. Προϋπόθεση φυσικά όλων των ανωτέρω είναι η απερίσπαστη προσήλωση του Ιερέως και δη του Ιερομονάχου, στον Κύριο της Δόξης. Δεν μπορεί ο Ιερέας την ώρα που βρίσκεται έμπροσθεν της Αγίας Τραπέζης, να περισπάται ο νους και η προσοχή του, στις κοσμικές “σειρήνες”. Καλείται να έχει αυταπάρνηση του εαυτού του, του ατομικισμού του, καλείται να γίνει η θυσία τόσο προς τον Θεό, όσο και προς τους ανθρώπους και να διαφυλάξει την παρακαταθήκη που του δίδεται έως τον θάνατο.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον π. Ευδόκιμο να δώσει ολάκερο το είναι του στην διακονία των ανθρώπων, στην Άνω Κορακιάνα, όπου και θα τοποθετηθεί. Ένα χωριό που έχει αναδείξει φωτισμένες ψυχές, που αγάπησαν πολύ τον Χριστό.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στον π. Ευδόκιμο να πορευθεί τον δρόμο της Χάριτος, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, Εφόρου και Σκέπης όλων των Μοναχών και πάντων των Αγίων.
 
IMG_1292.JPG
 
IMG_1299.JPG
 
IMG_1312.JPG
 
IMG_1315.JPG
 
IMG_1317.JPG
 
IMG_1319.JPG
                                                                              
IMG_1320.JPG
 
IMG_1330.JPG
 
IMG_1350.JPG