Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

2η Ετήσια Συναυλία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Δελτίο Τύπου
Τελικά αποδείχτηκε πολύ μικρή – η περίφημη θεατρική σκηνή της μονής των Λαζαριστών – προκειμένου να στεγάσει το όνειρο, τη δημιουργία, τη ζεστασιά, τη μαθητική δημιουργικότητα και ζωντάνια, τη καινοτομία των διδασκάλων, την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα του μόχθου και της προκοπής.

Εκεί λοιπόν, έλαβε χώρα τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017,η 2η Πανελλήνια Συναυλία Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής μουσικής της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Παρόντες, από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας ο προϊστάμενος της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης π. Σταύρος Μπόζος, ο π. Λεόντιος εκπρόσωπος του Αγίου Ιερισσού και Αγίου Όρους. οι Δήμαρχοι Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, και Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σχολικοί Σύμβουλοι, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως π. Διονύσιος, κληρικοί κλπ.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία της η Διευθύντρια του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Νεάπολης κ. Αικατερίνη Γαλώνη, η οποία – πλην των άλλων – αφού αναφέρθηκε με συντομία στην πολύτιμη ιστορία και προσφορά της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στο Έθνος μας, συνόψισε την υπερεικοσαετή παρουσία του Εκκλησιαστικού Σχολείου της Νεάπολης, υπογραμμίζοντας τους οραματισμούς και τη συμβολή του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Βαρνάβα στη σύσταση και την εύρυθμη έως σήμερα λειτουργία του. Ακόμη, αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες επιτυχίες του σχολείου τη τελευταία εξαετία, ενώ σημείωσε με νόημα ότι εκ των 500 αποφοίτων του σχολείου, οι διακόσιοι περίπου έχουν ενδυθεί το ιερατικό σχήμα.
Το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ανέγνωσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας. Ο Μακαριώτατος, χαρακτήρισε την εκδήλωση «όραμα ζωής και μαρτυρία ελπίδας, από νέους ανθρώπους που εργάζονται για έναν καλύτερο κόσμο».
Εν συνεχεία, ο Προϊστάμενος της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης π. Σταύρος Μπόζος, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, υπογράμμισε – μεταξύ των άλλων – ότι τα Εκκλησιαστικά Σχολεία «παράγουν» μικρούς Ιεραποστόλους και ότι η σημερινή συναυλία δείχνει έμπρακτα την ενότητα και προβάλει μια μαρτυρία ζωής μέσα από τη ζωή και το μαρτύριο τεσσάρων Αγίων της Εκκλησίας μας.
Τη σκυτάλη πήρε η εβδομηκονταμελής μικτή χορωδία των δέκα Εκκλησιαστικών Σχολείων, η οποία υπό την καθοδήγηση του καλλικέλαδου Μαέστρου – Μουσικού του Εκκλησιαστικού Σχολείου Νεάπολης κ. Χρήστου Χαλκιά και την ταυτόχρονη πολύτιμη αρωγή των Mουσικών – διδασκάλων των λοιπών Εκκλ. Σχολείων, απέδωσε με μοναδικό τρόπο ιερούς ύμνους της Εκκλησίας μας στο πρώτο μέρος. Το δεύτερο μέρος της συναυλίας, περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας, της Μακεδονίας και της Θράκης με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την εκπαιδευτικό του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Σιάμ, Φιλόλογο.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας, με λόγο παραστατικό, εποπτικό, χειμαρρώδη έκλεισε την εκδήλωση, εμφανώς συγκινημένος, ενθυμήθηκε με νοσταλγία τα μαθητικά του χρόνια στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη δημιουργία και λειτουργία του Εκκλησιαστικού Σχολείου Νεάπολης, συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους πρεσβυτέρους και τις ενορίες της Ι. Μητροπόλεως που στηρίζουν το σχολείο, ευχαρίστησε τους χορωδούς, τις αντιπροσωπείες των λοιπών Εκκλησιαστικών Σχολείων που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και τους Συλλόγους των καθηγητών.
Έκλεισε υπογραμμίζοντας : «Τον πόνο μας κάνουμε προσευχή, και το παράπονό μας τραγούδι, χορό, για ν΄ ανταμώνουμε όλοι μαζί».
Εκ του Εκκλησιαστικού Σχολείου Νεαπόλεως.