«Ὡς τῶν Ἀποστόλων Πρωτόκλητος καὶ τοῦ κορυφαίου αὐτάδελφος, τὸν Δεσπότην τῶν ὅλων, Ἀνδρέα, ἱκέτευε εἰρήνην τῇ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος».
Τον απόστολο Ανδρέα, ο οποίος, ακούγοντας τον Βαπτιστή Ιωάννη να λέει ότι ο Ιησούς είναι «ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ», ακολουθεί τον Ιησού και μένει «παρ᾿ αὐτῷ τὴν ἡμέραν ἐκείνην· ὥρα ἦν ὡς δεκάτη» και με χαρά αναγγέλλει στον αδελφό του Πέτρο «εὑρήκαμεν τόν Μεσσίαν· ὅ ἐστι μεθερμηνευόμενον· Χριστός» τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.

Η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα εορτάστηκε πανηγυρικά στη Μητρόπολή μας.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Ανδρέα της ενορίας Μεγάλης Παναγίας Θηβών, με την συμμετοχή των αρχόντων και πλήθους πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα καθώς και στο ιστορικό του ενοριακού εκκλησιδρίου του Αγίου Ανδρέα. Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τον άρτο ευχόμενος υγεία και δύναμη σε κάθε πιστό.
Ανήμερα της εορτής Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο ομώνυμο χωριό, με την συμμετοχή των πιστών της περιοχής.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ανδρέα εστιάζοντας στη συνάντηση που είχε ο απόστολος με τον Μεσσία.