Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη Μητροπολίτου Βεροίας στη Σόφια με την τιμία Κάρα του Αγίου Κλήμεντος Αχριδών για τον εορτασμό των 1100 χρόνων από την κοίμησή του. (φωτο).


Με την ευκαιρία συμπληρώσεως  φέτος1100 χρόνων από την Κοίμηση του Αγίου Κλήμεντος Αχριδών η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου που τιμάται (στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας) στις 25 Νοεμβρίου.
Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας διά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προσεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα να μετέχει στον εορτασμό και να μεταφέρει την τιμία Κάρα του Αγίου Κλήμεντος που ως γνωστόν φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως Βεροίας.

Τον Σεβασμιώτατο, που συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως Βεροίας αρχιμ. Πορφύριος Μπατσαράς και άλλοι κληρικοί, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου στα σύνορα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε  υποδοχή από την Ιερά Σύνοδο στο Συνοδικό Μέγαρο της Σόφιας και το απόγευμα επίσημη υποδοχή από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας κ. Νεόφυτο στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ. Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Την επομένη ημέρα το πρωί (Παρασκευή 25 Νοεμβρίου) τελέστηκε Πατριαρχική θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των ιεραρχών που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και του Σεβασμιωτάτου Μητροιπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας μετά τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις ο Μακαριώτατος Πατριάχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα με το χρυσό μετάλιο του Αγίου Κλήμεντος, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
Το απόγευμα της εορτής πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Λυρική Σκηνή εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή διάσημων Χορωδιών και Σολίστ, ενώ ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Εορτασμών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος.
Στην Πατρριαρχική θεία Λειτουργία και το επίσημο γεύμα παρέστει και ο τ. Βασιλεύς της Βουλγαρίας κ. Συμεών.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ