Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Κέντρο του εορτασμού ήταν τα χωριά Τζανάτα και Φωκάτα.

Στο χωριό Τζανάτα τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ομιλήσας εκτενώς για την προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου. 

Στο χωριό Φωκάτα τελέσθηκε Πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε, στην αξία, τη σημασία και τους καρπούς της προσευχής, τονίζοντας ότι αυτά τα πνευματικά στοιχεία τα είχαν οι γονείς του Τιμίου Προδρόμου, Άγιοι Ζαχαρίας και Ελισάβετ, καθώς και στην αγία ζωή του Τιμίου Προδρόμου. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο για την ευλογία του να ιερουργήσει στο ως άνω χωριό, όσο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τη ευλογία του οποίου ο Θεοφιλέστατος μετέβη στην γενέτειρά του. Επίσης ετόνισε πως ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος είναι Θεόσταλτος και γι' αυτόν τον λόγο ποιμαίνει την Μητρόπολη της Κεφαλληνίας θεοφιλώς, θεαρέστως και μετ' επιστήμης.