Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΕΥΒΟΕΩΣ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, νωρίς το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και τον Πρωτοδιάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, κατέπλευσαν στην Νήσο Στρογγυλή του συμπλέγματος των Λιχαδονήσων του Βορείου Ευβοϊκού, για την Πανήγυρη ενός εκ των Ευβοέων Αγίων, του Οσίου Γρηγορίου του Μυροβλήτου, του ασκήσαντος στη Νήσο Στρογγυλή.


Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν στη Στρογγυλη 100 περίπου πιστοί από τις Ενορίες της Λιχάδος και του Αγίου Γεωργίου Λιχάδος, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Ιωάννη Βουτσιλάκο – Ιεροκήρυκα στην περιοχή της Βορείου Ευβοίας και τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Αργυρίου – Εφημέριο του Ι. Ναού Αγ. Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, ο οποίος υπηρέτησε και στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Μόλις έφθασαν στο Νησί, τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του υποδέχθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Λιχάδος Πρεσβ. Βασίλειος Σταθαράς, η Προεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λιχάδος κ. Μαρία Καψοράχη, ο Λιμενάρχης Αιδηψού (ΠΧΗΣ) κ. Σωτήριος Δανίκας και ο (ΣΜΡΟΣ) κ. Αλέξανδρος Μπαντιάς, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λιχάδος κ. Μαρία Κουτσοστάθη και άλλοι χριστιανοί.

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο όλοι παραπάνω Κληρικοί και το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου – Πρωτοψάλτης της Ενορίας Αγίου Αιδηψού και Καθηγητής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ο κ. Στυλιανός Κανόνης – συνταξιούχος Διδάσκαλος σε Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας, ετελέσθη υπαίθρια, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, πλησίον της ερειπωμένης Ιεράς Μονής, την οποία ίδρυσε ο Όσιος Γρηγόριος ο Μυροβλήτης τον 11ο αιώνα μ.Χ., υπό τους ήχους της θάλασσας του Βορείου Ευβοϊκού και κάτω από τον καταγάλανο Ευβοϊκό ουρανό, μέσα σε πνεύμα έντονης συγκίνησης και ενθουσιασμού από όλους τους προσελθόντες.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς το εκκλησίασμα, τονίζοντας ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι αφιερωμένη στο Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγία Τριάδος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και συγκίνηση, για την εκπλήρωση της επιθυμίας του να λειτουργήσει τον Άγιο Γρηγόριο τον Μυροβλήτη στον τόπο που ασκήθηκε, στο ιστορικότατο αυτό σημείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, τη Νήσο Στρογγυλή.


Τέλος, συνεχάρη όλους τους εθελοντές, τις Τοπικές Αρχές και όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία του χώρου, όπου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας παρέθεσαν πλουσιώτατο πρωινό κέρασμα προς όλους.