Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

«Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2016»ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


104 8084
Με την Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, συνεχίστηκαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις των «Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2016».
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, 29η Ιουνίου 2016, ανήμερα της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Ι. Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ενώ της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Λόγους οικοδομής στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και τον περιβάλλοντα χώρο, απηύθηνε με χαρακτηριστική απλότητα αλλά και απαράμιλλη χάρη και θεολογική πληρότητα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και την δυνατότητα της διακονίας του Θείου λόγου, επεσήμανε την εκ παλαιόθεν σχέση του με την πόλη της Κορίνθου, ως ιεροσπουδαστού στην τοπική Εκκλησιαστική Σχολή.
Συνέχισε, αναλύοντας την ρήση του Αποστόλου Παύλου «Χριστώ συνεσταύρωμαι ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός», η οποία είναι πολύ κοντά στο αληθινό νόημα της διδασκαλίας του Χριστού μας και της ελευθερίας που προσφέρει αυτή σε κάθε Χριστιανό. Ακολούθως, επεσήμανε ότι ο Απόστολος Παύλος από παιδί, ως Ιουδαίος, ήταν περισσότερο αφιερωμένος από τους συνομηλίκους Του στην τότε θρησκεία Του και γι’ αυτό αργότερα αφιερώθηκε με τέτοιο πάθος και στον αληθινό Θεό. Εξ’ αυτής Του της θελήσεως πέρασε πολλά, γι’ αυτό όμως έγινε μεγάλος για την Ορθοδοξία μας.
Εν συνεχεία παρατήρησε ότι κανείς δεν έχασε από την Ορθόδοξη Πίστη, επομένως δεν μπορεί και κανείς να ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζονται τα θρησκευτικά και η προσευχή ούτε η πίστη στον Σωτήρα Χριστό. Ιδιαιτέρως δε, οι νεότεροι πρέπει να γίνουν άνθρωποι της αγάπης και της καλοσύνης μιμούμενοι το παράδειγμα του Απ. Παύλου και μένοντας μακριά από την υπερκατανάλωση, την απληστία και όλα τα εφήμερα να αναζητήσουν την πνευματική λύτρωση και σωτηρία μέσω του θυσιασθέντος Χριστού.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε βαθύτατα υποχρεωμένος και ευγνώμων προς όλους τους συντελεστές των «Ι’ Κορίνθου Παυλείων», τους οποίους και ανέφερε αναλυτικά, γιατί μέσω αυτών, για ακόμη μία φορά, βιώσαμε με θρησκευτική κατάνυξη και ιεροπρέπεια την μνήμη του Πολιούχου και προστάτου μας Απ. Παύλου. Εξ ονόματος του Δημάρχου της πόλεως κ. Πνευματικού αλλά και όλων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών καθώς και όλων των Κορινθίων, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό για την ευλογία, που παρείχε στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας με την χοροστασία του στην Θ. Λειτουργία και την διακονία του άμβωνα, καθώς και όλους τους υπολοίπους προσκεκλημένους Αρχιερείς. Κατέληξε, ότι «είμαστε τα παιδιά του Απ. Παύλου και κανείς όσο και αν προσπαθήσει δεν θα μας κάνει να ντρεπόμαστε γι’ αυτό, γιατί η διδασκαλία Του είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή μας και στον τρόπο ζωής μας».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ