Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγία Παρασκευή Περιστερίου.


του Μάρκου Παπαγεωργίου
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε απόψε, Σάββατο 25 Ιουλίου 2015, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στο Περιστέρι, για τον εορτασμό της Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Παρθενομάρτυρος Παρασκευής, ανέφερε πως το βασικότερο στοιχείο που την έκανε να υπομένει τα βασανιστήρια ήταν η πίστη της προς τον Θεό. "Η ζωή μας είναι τέτοια, ώστε σύμφωνα με τους Αγίους Αποστόλους, οφείλει να ακολουθεί το παράδειγμα των μαρτύρων της πίστης, να είναι δηλαδή θυσιαστική, συνδυασμένη γεμάτη με πόνο, θλίψη και βάσανα. Να ζήσει αυτό το μεγαλείο της πίστεως, της επικοινωνίας με τον Θεό. Η ζωή των Αγίων θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για εμάς, ώστε να μας φέρνει πιο κοντά στην χάρη και την ευλογία Του. "

Ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. π. Ισίδωρος Στεφανάτος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την αποψινή χοροστασία του καθώς επίσης και τους πολυάριθμους προσκυνητές που ανταποκρίνονται και ενισχύουν την αποπεράτωση του Προσκυνήματος. Ο μικρός αυτός προσκυνηματικός Ναός καλλωπίζεται και αγιογραφείται τμηματικά, χάρη στην στήριξη των πιστών που συνεισφέρουν από το υστέρημά τους.