Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Αγία Παρασκευή στη Λαμία.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας λειτούργησε και ομίλησε την Κυριακή 26 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Ο περικαλλής Ναός γέμισε από ενωρίς από τους πιστούς της ενορίας και άλλων ενοριών της περιοχής. Η θεία Λειτουργία ήταν μεγαλοπρεπής χάρη στην παρουσία του Σεβασμιωτάτου, των Πρεσβυτέρων και Διακόνων και της ωραίας Βυζαντινής χορωδίας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού, Ταγματάρχου κ. Νικολάου Μέγκου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερθείς στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα του χορτασμού των πεντακισχιλίων ετόνισε τη σπουδαιότητα της ευλογίας του Θεού στην ζωή των Χριστιανών: «Ζητήσατε την ευλογία του Θεού σε ό,τι καλό επιδιώκετε για να ευοδωθούν οι προσπάθειές σας. Χωρίς τον Θεό οι κόποι μας πάνε χαμένοι. Με τον Θεό και την ευλογία του τα υλικά αγαθά πληθαίνουν, όπως σήμερα «έφαγον πάντες και εχορτάσθησαν» με δύο ψάρια και πέντε άρτους. Αυτό επαναλαμβάνεται και σήμερα για εκείνους που πιστεύουν στη δύναμη της ευλογίας του Θεού» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας εχειροθέτησε Πνευματικό – Εξομολόγο τον Προϊστάμενο της Ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Θερμοπυλών και Ροδίτσης Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Καπανδρίτη, προτρέποντάς τον με προσήλωση στα ευαγγελικά παραγ­γέλματα και στα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα αλλά και με επιείκεια και αγάπη να ενισχύει τους ενορίτες του στον πνευματικό αγώνα υπέρ του αγιασμού και της σωτηρίας.
Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς, και τους επισήμους στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Προ της αναχωρήσεώς του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Καπανδρίτη, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, την νεωκόρο, τις κυρίες του Κέντρου Αγάπης και όλους όσοι εβοήθησαν στην κατά πάντα άψογη πραγματοποίηση της πανηγύρεως.