Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

"Πάσχα των Ελλήνων" Προπασχάλια εκδήλωση Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Προπασχάλια εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Πάσχα των Ελλήνων» πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας την Τετάρτη 1 Απριλίου το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Η εκδήλωση περιελάμβανε Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους και παραδοσιακούς θρήνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος τους οποίους παρουσίασε και προλόγισε ο Θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Σφήκας και απέδωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με χοράρχη τον Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού μας Ναού και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα του τίτλου της εκδηλώσεως «Πάσχα των Ελλήνων» και συνεχάρη την χορωδία και τον χοράρχη της, που με τις μελωδικές τους φωνές και την άριστη απόδοση των ύμνων βοήθησαν τους παρισταμένους να προγευθούν τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μας τα οποία σε λίγες ημέρες θα εκτυλιχθούν στην Εκκλησία μας καθώς και τον κ. Σφήκα, ο οποίος με μεστό θεολογικό λόγο ανέλυσε τους ύμνους και απήγγειλε επίκαιρο διήγημα του Παπαδιαμάντη.
Στην ωραία εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγμ. Γεώργιος Καρπέτας, ο Διευθυντής, καθηγητές και μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου - Λυκείου Λαμίας, άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ιερείς της πόλεως και πλήθος πιστών.
Ολόκληρη η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεώς μας ενώ προσεχώς θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος» και την ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας «imfth.gr».