Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Καισαριανής Δανιήλ: "Να σηκώνουμε πρόθυμα τον Σταυρό μας, διότι με αυτό τον τρόπο διακονούμε και ευαρεστούμε τον Κύριο." (ΦΩΤΟ + VIDEO).


του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με λαμπρότητα έγινε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα, η υποδοχή του τεμαχίου Τιμίου Ξύλου, τεμαχίου της δεξιάς χειρός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου καθώς και τεμαχίου λειψάνου του Οσίου πατρός Ημών Σεραφείμ του Σάρωφ, εκ της Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδος κομιζόμενα υπό του Καθηγουμένου αυτής, Αρχιμ.π. Νεκταριου Μουλατσιώτη.
Τα ιερά σεβάσματα υποδέχθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού Δανιήλ. Στη συνέχεια τελέστηκε περιφορά των ιερών λειψάνων εντός του Ιερού Ναού και αμέσως μετά τοποθετήθηκαν σε ειδικά ευπρεπισμένο χώρο στο κέντρο του Ναού, όπου οι πιστοί προσκυνούσαν με τάξη και ευλάβεια.
Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος, όπου λιτανεύθηκαν και λείψανα του Αγίου Γεωργίου,που φυλάσσονται στο Ναό.
Ο Σεβασμιώτατος Δανιήλ, αναφέρθηκε στους εορταζομένους Αγίους της ημέρας, Άγιο Γεώργιο Τροπαιοφόρο, Άγιο Γεώργιο Νεαπολίτη, καθώς και στους Αγίους των οποίων υποδέχθηκαν τα ιερά λείψανα και ανέφερε πως "όλους αυτούς τους Αγίους τους ενώνει ο Σταυρός του Κυρίου. Οι Άγιοι της Εκκλησίας σήκωσαν το Σταυρό του μαρτυρίου. Και στη διδασκαλία της Εκκλησίας, διακρίνουμε δύο ειδών μαρτύρια. Το μαρτύριο του αίματος, το οποίο ζητά και εκτιμά ο Χριστός, όπως ο ίδιος αντιμετώπισε το μαρτύριο του Σταυρού. Το άλλο μαρτύριο είναι αυτό της συνειδήσεως. Δηλαδή, η σταύρωση των παθών, του σαρκικού φρονήματος και του εγωισμού. Ο πρώτος θάνατος αν και βασανιστικός, είναι σύντομος. Ο δεύτερος θάνατος διαρκεί μια ολόκληρη ζωή. Οφείλουμε λοιπόν κι εμείς να μιμηθούμε τον Ιησού Χριστό στη ζωή μας. Να σηκώνουμε πρόθυμα τον δικό μας Σταυρό. Διότι με αυτό τον τρόπο διακονούμε και ευαρεστούμε τον Κύριο."