Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πανηγυρικός Εσπερινός στους Αγίους Αναργύρους Αμαρουσίου (ΦΩΤΟ).


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Πανήγυρις των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού, στον ομώνυμο περικαλλή Ναό του Αμαρουσίου.

Η προσέλευση των πιστών ήταν αθρόα και συγκινητική,για μια φορά ακόμα

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ τον πλαισίωσαν πολλοί ιερείς από όμμορες ενορίες.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας,Αμαρουσίου & Ωρωπού Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Αναργύρων και στη σημασία του.

"Ο Θεός προσφέρει στον άνθρωπο χαρίσματα, "τάλαντα", υλικά και πνευματικά. Ο σκοπός είναι κατά πόσο αυτός τα αξιοποιεί. Ορισμένες φορές βέβαια ο φέροντας αυτά, συμπεριφέρεται εγωιστικά, αλαζονικά και θεωρεί κτήμα του τα όποια χαρίσματα του δόθηκαν, χρησιμοποιώντας τα, για ίδιους σκοπούς, κοιτώντας μόνο το συμφέρον του. Ο Θεός σαν μοναδικό αντάλλαγμα από τον άνθρωπο επιθυμεί την πίστη του. Οι Άγιοι Ανάργυροι δεν κατάφεραν στη ζωή τους να κάνουν περιουσία, να καταξιωθούν, είχαν όμως τεράστια αγάπη για τον συνάνθρωπο. Στοιχείο που σήμερα θα τους καθιστούσε αφελείς,γραφικούς ή κι θρησκόληπτους. Όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του, πρέπει να τη χάσει, πρέπει να τη διακινδυνεύσει, πρέπει να την εκθέσει. Και ιδού το θαύμα. Ο Θεός καταφέρνει πάντα να σώσει τις ζωές των ανθρώπων στο τέλος."
Λίγο πριν την απόλυση ο Θεοφιλέστατος, ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα π. Νικάνωρα και κάλεσε τους πιστούς να παραδειγματιστούν από τον τρόπο ζωής των Αγίων και να επιδεικνύουν στην καθημερινότητα τους, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.