Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ο Ιλίου Αθηναγόρας στην Πανήγυρη των Αγίων Ακινδύνων (ΦΩΤΟ).


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Μέσα σε λαμπρό και κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, η εορτή των Αγίων Ακινδύνου, Ανεμποδίστου, Ελπιδοφόρου, Πηγάσου και Αφθονίου, στον Ι.Ν. Αγίων Ακινδύνων στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Πλήθος πιστών, ελάμπρυνε με την παρουσία του τη μεγάλη πανήγυρη του μοναδικού εν Αττική Ναού, επ ονόματι των Αγίων Ακινδύνων.


.
Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Ιλίου, Αχαρνών κ' Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών κ' Πετρουπόλεως, π. Εμμανουήλ Σέρβο και άλλους ιερείς.

Ο Σεβασμιώτατος, με αφετηρία την Ευαγγελική περικοπή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου, ανέφερε στο κήρυγμά του, πως "αλλάζει ο θάνατος την πραγματικότητα της ζωής. Η ζωή και ο θάνατος είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι άγιοι που εορτάζουμε σήμερα, δε δέχθηκαν να απαρνηθούν το όνομα του Χριστού και προσέφεραν τον εαυτό τους ως θυσία σε Αυτόν. "

Πρόσθεσε επίσης ότι "Η αξία της ζωής δε μετριέται με τα αγαθά που αποκτάμε, αλλά με το πως θα κατανοήσουμε το νόημα του θανάτου, γιατί αυτό μας οδηγεί στην αθανασία και  την αληθεια που είναι ο Χριστός."

Στο τελείωμα του Θείου Λόγου του, ευχαρίστησε τον προιστάμενο του Ναού π. Αντώνιο Μαλούφ για την τιμητική πρόσκλησή του, ενώ και ο τελευταίος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες του για την παρουσία του Σεβασμιώτατου για πρώτη φορά στον Ναό.