Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή των τριών τοπικών Αγίων της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.



Δελτίο τύπου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ως προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας , η οποία τελέστηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου , στη Νεάπολη . Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, έκδηλα ευχαριστήμενος από την παρουσία του αγίου Μεσσηνίας, στο καλωσόρισμά του σκιαγράφησε το πορτρέτο του Σεβασμιωτάτου Μεσσηνίας υπογραμμίζοντας τις αρετές της σοφίας , της σύνεσης ,της επιστημονικής κατάρτισης, που κοσμούν το σεπτό Ιεράρχη της Πελοποννήσου και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.


Ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στον οικοδομητικό λόγο του έχοντας ως αφόρμηση τη ρήση του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα ότι «οι άγιοι είναι οι φίλοι του Θεού», ανάλυσε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φίλιας σχέσης με το Θεό, αποκαλύπτοντας συγχρόνως αυτά τα χαρακτηριστικά στα πρόσωπα των τριών τιμώμενων Νεαπολιτών Αγίων. Η εμπιστοσύνη στο Θεό , η ειλικρίνεια , και η ανιδιοτέλεια είναι οι αρετές που πιστοποιούν τη γνησιότητα του συνδέσμου με το Θεό.

«Οι Τρείς Άγιοι Πολιούχοι της Ιεράς Μητροπόλεως , είπε ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας, με τη δική του αντίσταση ο καθένας, φανέρωσαν τη φίλια σχέση τους με το Χριστό . Έδειξαν εμπιστοσύνη , αφού εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους άχρι θανάτου στο Χριστό . Επέδειξαν ειλικρίνεια μέχρι του σημείου να πάσχουν εν Χριστώ και να καθίστανται έτσι «οι πάσχοντες της θεώσεως» ,τέλος ,με τη σπονδή του αίματός τους απέδειξαν την ανιδιοτέλεια της αγάπης τους προς το Χριστό και την Εκκλησία Του».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των ιερών λειψάνων .

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως