Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Δήμο Αγιάς Παρασκευής.


του Μάρκου Παπαγεωργίου
Με κατάνυξη τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία (Τσακού) Αγίας Παρασκευής, η εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων καθώς το αριστερό κλίτος του ναού, είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους και θησαυρίζονται τεμάχια λειψάνων των Αγίων, προς ευλογία των πιστών.
Παράλληλα ο Ναός από χθες το απόγευμα, φιλοξενεί τμήμα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, προερχόμενο από την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά, το οποίο θα παραμένει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο οποίος στον Θείο Λόγο του, αναφέρθηκε στον βίο και το θαυμαστό παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων.

"Ο Άγιος Απόστολος Παύλος τονίζει ότι όλοι μας είμαστε " σώμα Χριστού και μέλη έκ μέλους " . Όλοι μαζί οι βαπτισμένοι συμμετέχουμε στα μυστήρια, αποτελούμε το σώμα Του και δεν είμαστε ο καθένας ξεχωριστά. Να χαιρόμαστε με τη χαρά του συνανθρώπου μας και να πονάμε με τον πόνο του. Οι Άγιοι Ανάργυροι, μας δείχνουν τον δρόμο για αυτό. Οι ίδιοι εφάρμοσαν τις εντολές του Κυρίου πιστά, με τη μεγαλύτερη απόδειξη αυτού να είναι η αγάπη. Η άδολη αγάπη προς όλους αδιακρίτως, χωρίς σκοπιμότητες, είναι αυτή που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στον Δημιουργό μας. Η κρίση που διανύουμε θα μας συσπειρώσει, καθώς τα αίτιά της είναι κυρίως πνευματικά και ηθικά. Δέν αρκεί απλά να τιμούμε την μνήμη των Αγίων. Οφείλουμε συνάμα να ακολουθούμε το δρόμο τους προς τη σωτηρία του Θεού."


Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την προσλαλιά του με τα λόγια του Άγιου Ιωάννη του Δαμασκηνού, τονίζοντας ότι «πρέπει να προσκυνούμε το σχήμα του Σταυρού, το οποίο καθαγιάστηκε με το Σώμα και καταποτίστηκε με το Αίμα του Χριστού. Ο Σταυρός είναι για μας το σημείο της σωτηρίας και της ελπίδος."
 Λίγο πρίν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τους εφημέριους του Προφήτη Ηλία, με τους οποίους τον δένουν δεσμοί δεκαετιών, για την ευγενή τους πρόσκληση να συμμετάσχει στη σημερινή πανήγυρη. Τέλεσαν μάλιστα και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Μακαριστού Επισκόπου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη), ο οποίος είχε εγκαινιάσει το παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων πριν από 16 χρόνια, ενώ υπήρξε και ο πνευματικός πατέρας τόσο για τον προιστάμενο του Ναού π. Σταύρο Γούλα όσο και για τον ίδιο.
Ο Σεβασμιώτατος τέλος, πρόσφερε στην ενορία ενα ασημένιο αντίγραφο τετραευάγγελο, του μαρτυρικού Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα.