Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πανηγύρισε το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στο Κάστρο της Λαμίας.

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται σε ένα κατάφυτο περιβάλλον κάτω από το Κάστρο της Λαμίας. Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, έψαλλε δε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Αργύρη Βλάχου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και το μαρτυρικό τέλος των Αγίων Αναργύρων αλλά και στον εκ Φθιώτιδος καταγόμενο Όσιο Δαυίδ τον εν Ευβοία. Ετόνισε ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη από πρότυπα ζωής, τα οποία είναι οι άγιοι της Εκκλησίας. Δυστυχώς τελευταία επιχειρείται η αποδυνάμωση αυτών των προτύπων. Εμείς όμως δεν πρέπει να συσχηματιζόμαστε με αυτούς που θέλουν να μας ξεριζώσουν από τα όσια και ιερά της Εκκλησίας μας και της Πατρίδος. Εμείς εις αντίθεσιν αυτών και με ευπρέπεια θα συνεχίσουμε. Με ενότητα, με πίστη και αφοσίωση στην Εκκλησία και τους αγίους, θα ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες.    
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προχείρισε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον Εφημέριο του Παρεκκλησίου π. Θεμιστοκλή Μώρη με την συμπλήρωση 30 ετών ιερωσύνης και εις επιβράβευση της προσφοράς του στην τοπική μας Εκκλησία.    Ιδιαιτέρα ικανοποίηση προκάλεσε η τιμητική διάκριση στο εκκλησίασμα, το οποίο βροντοφώναξε το Άξιος.






















Στην συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο, κατά το οποίο ο Ποιμενάρχης μας είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με τους πιστούς.