Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Για δωδέκατη χρονιά Σχολή Γονέων στην Μητρόπολη Κερκύρας.

ker1Η Εκκλησία 
κατανοεί 
τις δυσκολίες 
που περνά 
η σύγχρονη οικογένεια
Την περασμένη Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 ξεκίνησαν για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά οι συναντήσεις της σχολής γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου, στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι η οικογένεια αποτελεί τον χώρο και τον τρόπο της ζωής στον οποίο μορφώνεται ο Χριστός στις καρδιές των ανθρώπων, εφόσον υπάρχει η κοινωνία της αγάπης μεταξύ των συζύγων και αυτή γίνεται σκοπός και στην ανατροφή των παιδιών. Η Εκκλησία, τόνισε ο κ. Νεκτάριος, κατανοεί τις δυσκολίες που περνά η σύγχρονη οικογένεια. Βλέπει όμως ότι η οικογένεια μπορεί να βοηθηθεί μέσα από τέτοιους θεσμούς να επιτελέσει την αποστολή της και να γίνει, συν τοις άλλοις, χώρος πνευματικής αντίστασης στο κακό που θέλει να κυβερνήσει τη ζωή μας. Η πίστη στο Χριστό είναι η βάση για την ανάταση της οικογένειας και οι συναντήσεις της Σχολής, με την βοήθεια κατηρτισμένων εισηγητών, μπορούν να συμβάλουν σ'  αυτήν.
Ο φετινός κύκλος λειτουργίας της Σχολής ξεκίνησε με την εισήγηση «Αγάπη και συμφέρον στην καθημερινότητα της οικογένειας» από τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη ώρα 6 μ.μ. στον ίδιο χώρο με  πολύ ενδιαφέροντα και ποικίλα θέματα. Την ευθύνη συντονισμού της Σχολής έχει ο Πρωτ. Ιωάννης Βλάσσης, υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως, με βοηθό τον Πρωτ. Σπυρίδωνα Τριαντάφυλλο, εφημέριο της Ενορίας Αλεπούς.