Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Έρανος ΠΟΕΔ για ενίσχυση άπορων παιδιών στην Ελλάδα




Έρανο προκηρύσσει, από 19 Μαρτίου μέχρι 6 Απριλίου 2012, μεταξύ των μελών της, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) για την ενίσχυση των άπορων παιδιών στην Ελλάδα.

''Με ευθύνη της Διεύθυνσης, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα πρέπει να κατατεθεί, μέχρι τις 10 Απριλίου, στον ειδικό λογαριασμό που ανοίχθηκε για το σκοπό αυτόν στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Δασκάλων Κύπρου'', όπως αναφέρεται σε σημερινή επιστολή προς τους δασκάλους, την οποία υπογράφουν, εκ μέρους της ΠΟΕΔ, ο Πρόεδρος Φίλιος Φυλακτού και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Ο λογαριασμός ανοίχθηκε με την ονομασία ''ΠΟΕΔ - Έρανος υπέρ των παιδιών της Ελλάδας'' και έχει αριθμό 2022740-4.


Καταθέσεις στο λογαριασμό αυτό μπορούν να γίνονται και μέσω οποιασδήποτε Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας ή και άλλης ιδιωτικής τράπεζας.

''Τις δύσκολες αυτές ώρες που βιώνει ο αδελφός ελληνικός λαός, εξ αιτίας των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει'', όπως αναφέρεται στην επιστολή, ''οι σκέψεις όλων μας στρέφονται κυρίως στα παιδιά της Ελλάδας, τα οποία, χωρίς ίσως να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος, υφίστανται μεγάλες δοκιμασίες, αντιμετωπίζοντας ακόμη και το φάσμα της πείνας''.

''Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες της Κύπρου'', συνεχίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔ στην επιστολή της, ''ήλθαν ήδη αρωγοί προς το δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόσφατος έρανος που διεξήγαγε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού''.

''Επειδή το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να επιλυθεί σύντομα αλλά θα έχει διάρκεια'', δηλώνουν ο Πρόεδρος και ο ΓΓ της Οργάνωσης των εκπαιδευτικών, ''θεωρούμε πως αποτελεί υποχρέωσή μας, ως εκπαιδευτικών, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια για παροχή βοήθειας, συνδράμοντας, στοχευμένα, τα παιδιά στην Ελλάδα, έτσι που να τα κάνουμε να αισθανθούν κατά το δυνατό ολιγότερο την έλλειψη, τουλάχιστον, των βασικών αγαθών''.

''Για τους λόγους αυτούς'', προστίθεται στην επιστολή, ''η ΠΟΕΔ αποφάσισε τη διεξαγωγή εράνου ανάμεσα στους συναδέλφους, με προαιρετικό το ποσό συνεισφοράς'' και ''το προϊόν του εράνου θα διατεθεί από την Οργάνωση, σε συνεννόηση και με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών παιδιών σε σχολεία της Ελλάδας (στήριξη σε συγκεκριμένα σχολεία για χρονική περίοδο που θα καθορισθεί, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπου κριθεί αναγκαίο, στοχευμένη κάλυψη οικογενειών που δυσπραγούν και άλλα), ενώ η Οργάνωση θα επανέλθει για να ενημερώσει τους συναδέλφους για τους τρόπους που θα έχει αξιοποιηθεί το προϊόν του εράνου''.

Επιπλέον, η ΠΟΕΔ βρίσκεται σε διαβούλευση και με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και την αντίστοιχη της Προδημοτικής Εκπαίδευσης, για την ανάληψη από κοινού διαφόρων δράσεων, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την παραπέρα ενίσχυση της προσπάθειας.
από Εδώ  
από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/