Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Το Άργος Εόρτασε τον Άγιο Παύλο Επίσκοπο Κορίνθου με κάθε Λαμπρότητα.

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παύλου επισκόπου Κορίνθου αδελφού του Αγίου Πέτρου, πολιούχο της πόλης Άργους, στην ιερά μητρόπολη της Αργολίδας όπου τιμάνε τον Άγιο όλως ιδιαιτέρως εδώ και πάρα πολλά χρόνια ,από τότε που ανέλαβε τα επισκοπικά του καθήκοντα ο μητροπολίτης Αργολίδος κκ. Ιάκωβος. Την παραμονή έγινε  αρχιερατικός εσπερινός  στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους χοροστατώντας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, παρόντος όλου του κλήρου της πόλεως Άργους αλλά και ιερέων από την επαρχία Ναυπλίας. και πάρα πολύ κόσμου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο μητροπολίτης μίλησε για την ζωή και το ήθος που είχε ο επίσκοπος Άγιος Παύλος και πως πρέπει όλοι μας να παίρνουμε παράδειγμα από την απλότητα των Αγίων μας και να προσπαθούμε κλήρος και λαός να ζούμε με αυτά τα πρότυπα, δηλαδή της αγάπης και  της ταπεινοφροσύνης.

Ὁ Άγιος Παύλος ὁ Σημειοφόρος Επίσκοπος Κορίνθου

Ὁ Άγιος Παύλος καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη και γεννήθηκε από γονείς θεοσεβής , οι οποίοι ακλούθησαν τον μοναχικό βίο. Ήταν αδελφός του Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους , ο οποίος τιμάται στις 3 Μαΐου και ασκήτεψε μαζί του στην Κόρινθο. Αργότερα ο Άγιος Παύλος εξελέγη Επίσκοπος Κορίνθου και κοιμήθηκε με ειρήνη.
 
Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ευάγγελο Μπουγιώτη.