Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Δ΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.


Στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος ,τέλεσε την ακολουθία της Δ΄ στάσης των χαιρετισμών στην  Υπεραγία Θεοτόκο.
Σε ένα κατάμεστο ναό  από πιστούς ο Θεοφιλέστατος στο τέλος της ακολουθίας των χαιρετισμών  κήρυξε τον θείο λόγο. Ο ιερέας του ναού ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Ελευθέριος Μίχος , ευχαρίστησε  τον επίσκοπο  για την παρουσία του στον ιερό ναό .

Να σημειωθεί πως ο ενοριακός ναός της  Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου βρίσκεται στην κορυφή λόφου στην συνοικία  Πρόνοια  Ναυπλίου. Η θέα από τον ναό , μαγευτική μπορεί να δει κάποιος  όλο την πόλη .
Ὁ Ακάθιστος  Υμνος, οἱ τόσο δημοφιλής «Χαιρετισμοί» στην Παναγία, είναι ένα από τα πιο σημαντικά υμνογραφικά κείμενα της βυζαντινής περιόδου, συνδεδεμένος όχι μόνο με την εκκλησιαστική (λατρευτική) ζωή, αλλά και με την εθνική πορεία του Ελληνισμού, ὁ οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο της Ὑπεραγίας Θεοτόκου την «Ὑπέρμαχο στρατηγό», τη σκέπη και την προστασία του.
Ἡ Ακολουθία του Ακάθιστου Ὕμνου, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, συμψάλλεται με το Μικρό Απόδειπνο τμηματικά την Παρασκευή το εσπέρας τον πρώτων τεσσάρων εβδομάδων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και ολόκληρη την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδος των Νηστειών.