Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εγκύκλιος Μητροπολίτη Λεμεσού προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Λεμεσού για την Ελλάδα

Αγαπητοί μου αδελφοί,
Όλοι αισθανόμαστε τη μεγάλη δυσκολία που περνά και η μικρή μας πατρίδα, όπως όλος σχεδόν ο κόσμος σχετικά με την οικονομική κρίση.
Δυστυχώς και στο λαό μας έχουν ήδη αρχίσει φαινόμενα παντελούς έλλειψης στοιχειωδών αναγκών και φτώχειας σε βαθμό που αρκετοί συνάνθρωποι μας να μην έχουν ακόμα και το καθημερινό τους φαγητό.
Συνέχεια γινόμαστε μάρτυρες αυτού του φαινομένου που όλο και περισσότερο αυξάνεται και διερωτόμαστε που θα φτάσουμε.

Οικογένειες έχουν πια παγιδευτεί στη φτώχεια και μαθητές στα σχολεία δεν μπορούν να αγοράσουν φαγητό για να προγευματίσουν.
Αυτά δεν τα ακούμε πια από μακριά, αλλά τα βλέπουμε και τα ζούμε στα σπίτια μας.
Η Εκκλησία του φιλανθρώπου Χριστού δεν μπορεί να κλείση τα μάτια της ούτε να αποστρέψη το πρόσωπο της από αυτό το δράμα πολλών αδελφών μας.
Γι’ αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια αθόρυβα και ταπεινά η Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού προσφέρει δωρεάν φαγητό σε πολλούς συνανθρώπους μας και μαθητές των σχολείων μας.
Όμως τα πράγματα γίνονται μέρα με τη μέρα δυσκολώτερα και έτσι σήμερα φθάσαμε στο σημείο να προσφέρουμε δωρεάν 250 μερίδες φαγητού ως επίσης και 450 σάντουιτς και 450 χυμούς κάθε πρωί σε άπορους μαθητές των σχολείων μας.
Εκτός τούτων προσπαθούμε να ανταποκριθούμε και στις βασικές ανάγκες των αδελφών μας που κάθε μέρα προστρέχουν στην Εκκλησία αναζητούντες βοήθεια για να μπορέσουν να ζήσουν και να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των ιδίων και της οικογένειας τους.
Γι’ αυτούς όλους τους λόγους, ως πνευματικός πατέρας και επίσκοπος της πόλης και επαρχίας μας καλώ όλους σε συναγερμό αγάπης και αλληλεγγύης με πρωτοπόρο και σημαιοφόρο την τοπική Εκκλησία μας.
Σύνθημα μας: «Κόντρα στην κρίση της εποχής μας με όπλο την αγάπη». Όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι να στηρίξωμε ο ένας τον άλλο για να αντέξωμε και να μην λυγίσωμε στην τεχνητή αυτή οικονομική κρίση, πίσω από την οποία κρύβονται τα καταχθόνια σχέδια αυτών που θέλουν να μας γονατίσουν και να μας διαλύσουν.
Αδελφοί μου, η κρίση αυτή είναι κρίση για όλους μας. Κρίση ανθρωπιάς, κρίση αλληλεγγύης, κρίση ήθους χριστιανικού, κρίση αγάπης και βοήθειας στον ενδεή αδελφό μας.
Όσοι αισθανόμαστε ότι η καρδιά μας πονά, όσοι θέλουμε να πούμε όχι στην κρίση που θέλει να μας συντρίψη, όσοι θέλουμε να ταχθούμε στους αγωνιστές της αγάπης ας συνταχθούμε στο έργο αυτό της Μητρόπολης μας.
Ο, τι μπορούμε και όσο μπορούμε ο καθένας μας.
Να κτυπήσουμε το θηρίο της φτώχειας με την ελεημοσύνη μας. Μη φοβηθούμε την ελεημοσύνη και βοήθεια στους αδελφούς μας.
Στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου γνωστού η αγνώστου, δικού μας η ξένου να δούμε το Χριστό, να δούμε τον ίδιο τον εαυτό μας.
Η ελεημοσύνη είναι το κλειδί και το μυστικό της χαράς και της χάρης του Θεού. Όσοι θέλουμε να αισθανθούμε άνθρωποι μέσα σ’αυτή την κατήφεια των περιστάσεων, όλοι μαζί ας αγωνιστούμε τον καλό αγώνα της αλληλοβοήθειας.
Ο Χριστός μας δίδει τώρα, σήμερα, αυτή την ευκαιρία, μας δίδει το κλειδί που ανοίγει τη Βασιλεία Του.
Ας ακούσουμε την αιώνια και γλυκύτατη φωνή του «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου, των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» (Ματθ. 25, 34-40).
Ας απαντήσουμε όλοι μαζί παρόντες στο προσκλητήριο αυτό του Θεού μας.
Ο Θεός της αγάπης και φιλανθρωπίας ας είναι μαζί μας.
Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης
† ο Λεμεσού Αθανάσιος
από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
από Εδώ