Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως - Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίας Παρασκευής Του Δήμου Νέας Μενεμένης,


Φωτογραφικό υλικό




Από τη Μενεμένη της Μικράς Ασίας εγκαταστάθηκαν τι 1922 στην περιοχή αυτή προσφυγικές οικογένειες, που δημιούργησαν τον συνοικισμό της Νέας Μενεμένης, αμιγώς προσφυγικό στην αρχή. Το 1924 ιδρύεται η ενορία της Αγίας Παρασκευής και αμέσως άρχισε η ανέγερση του πρώτου Ι. Ναού. Ήταν μια τρίκλιτη βασιλική με τρούλλο στην οποία έγιναν κατά καιρούς μικρές προσθήκες και τέλος κτίστηκε και το καμπαναριό. Τον Ι. Ναό αυτό θεμελίωσε και εγκαινίασε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κυρός Γεννάδιος.

Νέοι κάτοικοι εν τω μεταξύ ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στον υπάρχοντα συνοικισμό με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί επαρκώς ο παλαιός Ι. Ναός.

Λόγω του γεγονότος αυτού το 1982 αποφασίστηκε η ανέγερση νέου περικαλλούς Ι. Ναού του οποίου ο θεμέλιος λίθος ετέθη από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως κυρό Διονύσιο στις 22 Νοέμβριου 1982.

Η ανέγερση του Ι. Ναού διήρκησε 4 χρόνια και είναι βυζαντινού ρυθμού κτισμένος στον τύπο του σταυροειδούς μετά τρούλλου.

Στις 8 Ιουνίου 1986 έγιναν τα θυρανοίξια και στις 22 Νοεμβρίου του 1987 ετελέσθηκαν τα εγκαίνια του από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως κυρό Διονύσιο.

Σήμερα έχει ολοκληρωθεί η εξωτερική του επένδυση με πέτρα και περίτεχνα κεραμοπλαστικά ενώ στο εσωτερικό προχωρά η αγιογράφηση του.