Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ιερά Μητρόπολις Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.


Ο παλαιός νεκροταφιακός Ι.Ναός ήταν μια απλή τρίκλιτη βασιλική. 25 χρόνια αργότερα και μετά από απαίτηση του ευσεβούς λαού έμελλε να παραχωρηθεί από τον Δήμο Αμπελοκήπων στην Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Για έναν περίπου χρόνο λειτούργησε άτυπα ως ενορία, ενώ επίσημα ιδρύθηκε η ενορία στις 19.3.1987 (ΦΕΚ 37/1987).

Ο νέος Ι.Ναός ο οποίος κτίσθηκε και αποπερατώθηκε εσωτερικά και εξωτερικά σε εννέα χρόνια, θεμελιώθηκε από τον Α΄ Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο και είναι βυζαντινού ρυθμού στον τύπο του σταυροειδούς μετά τρούλλου με δύο καμπαναριά, που τοποθετημένα στην πρόσοψη δημιουργούν την αίσθηση ότι ο Ι.Ναός είναι κυκλοτερής (ροτόντα).

Στον Ι.Ναό αυτό παρατηρεί κανείς τα αξιόλογα αρχιτεκτονικά του στοιχεία και την εξωτερική του επένδυση όπου πέτρες, κεραμικά και μαρμαροκολώνες εναλλάσσονται αρμονικά.

Τα εγκαίνια του Ι.Ναού τελέσθηκαν πανηγυρικά από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Χριστόδουλο και 16 αρχιερείς, στις 29 Μαρτίου 1999.


Για περισσότερα κάνετε κλικ Εδώ