Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Σπηλιάς.


















Για τον Μεγάλο Μάρτυρα και Ιαματικό Παντελεήμονα, τον Θαυματουργό και χαριτόβρυτο μίλησε ο Σεβασμιώτατος αυτές τις ημέρες στους κατοίκους της ορεινής Σπηλιάς, ψηλά στον Κίσσαβο, όπου τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανέμορφο και γραφικότατο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, μαζί με πολλούς Ιερείς και καταξιωμένους Ιεροψάλτες, καθώς και με πρωτοφανή την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της μικράς αλλά ευλογημένης αυτής ποίμνης.
Ο θαυμάσιος και άριστα εξοπλισμένος Ναός του Αγίου Παντελεήμονος στην ΟΡΕΙΝΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ αποτελεί έναν πραγματικό πνεύμονα για τις πονεμένες ψυχές των συνανθρώπων μας, ιερό τόπο πνευματικού ανεφοδιασμού και πηγή μεγάλης ευλογίας και αγιασμού!
Η ιστορία αλλά και πολλές δυνατές μαρτυρίες του παρελθόντος φέρνουν στο φως πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον όμορφο αυτό Ιερό Ναό που ξεπροβάλλει μέσα από τα ευσκιόφυλλα δένδρα και τα ουρανομήκη πλατάνια.
Λέγεται πως ο Ναός αυτός τυγχάνει παλαιό καθολικό ανδρώας κοινοβιακής Ιεράς Μονής, αφιερωμένο στον Ιαματικό ’γιο Παντελεήμονα, στο οποίο εμόναζαν 150 οσιακοί μοναχοί που έπαιξαν πολύ σπουδαίο ρόλο στην εποχή της απελευθέρωσης της πατρίδας μας!
Ακόμη οι κάτοικοι του χωριού θεωρούν τον ’γιο πραγματικό πατέρα και προστάτη τους και τον βλέπουν, τον ακούν και τον αισθάνονται πάντα δίπλα τους , την δέ εικόνα του Αγίου την σέβονται πολύ, την ασπάζονται με πολύ μεγάλο πόθο ψυχής πιστεύοντας στην μεσσιτεία, στην ίαση και την βοήθειά του Ιαματικού Αγίου Παντελεήμονος
Από την Σπηλιά του Κισσάβου, ο σεπτός Ποιμενάρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, εξήρε το έργο του δραστήριου παπα – Θανάση, της καλής του Πρεσβυτέρας και όλων όσων συμβάλλουν στην άριστη λειτουργία της ενορίας, σε δύσκολους μάλιστα καιρούς.
Η Εκκλησία στην Σπηλιά είναι πολύ περιποιημένη, λειτουργεί συνεχώς χειμώνα – καλοκαίρι, η καμπάνα χτυπά καθημερινά και οι λίγοι πιστοί του χωριού συνεχίζουν αιώνες τώρα να λατρεύουν τον ’γιο Θεό, να εκκλησιάζονται και να κοινωνούν από το Ποτήριο της Ζωής και να δίδουν μαρτυρία αληθούς πίστεως και Χριστιανικής ζωής.
Το φιλότιμο και η φιλανθρωπία του Ιερέως και των ενοριτών της Σπηλιάς αποδεικνύεται με την απέραντη αγάπη προς τους πτωχούς και τους απόρους συνανθρώπους μας, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ενισχύουν από μόνοι τους και χωρίς κανείς να τους το ζητήσει, την Τράπεζα των Συσσιτίων του «Επιουσίου» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με όλα τα ευλογημένα αγαθά που καλλιεργούν στο όμορφο χωριό τους.