Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης


Αγαπητέ Νικόλαε

Σου παραθέτουμε παρακάτω το κείμενο που αφορά την νεοπαγή και μικρή μας ενορία και σε παρακαλούμε να το αναρτήσεις στο τόσο όμορφο και προσεγμένο blog σου. Αργότερα θα σου στείλουμε και φωτογραφικό υλικό.

Ο Θεός και η Αγία Ειρήνη μαζί σου!

Οι ιερείς και τα στελέχη της ενορίας
Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ν. Ευκαρπίας



Η ενορία της Αγίας Ειρήνης, ηγουμένης της μονής του Χρυσοβαλάντου άρχισε να δραστηριοποιείται από το 2001 με τη σύσταση ερανικής επιτροπής ανεγέρσεως Ιερού Ναού στον οικισμό των εργατικών κατοικιών της κοινότητος Νέας Ευκαρπίας από τον πρώην Μητρόπολιτη Νεαπόλεως, μακαριστό ήδη, Διονύσιο τον Α΄, ο οποίος αποφάσισε να τιμηθεί ο νέος ναός στην Αγία Ειρήνη, την ηγουμένη της μονής του Χρυσοβαλάντου, η οποία ήκμασε στα τέλη του 9ου μ. Χ. αιώνα στην Κωνσταντινούπολη.
Τον Απρίλιο του 2003 τίθεται ο θεμέλιος λίθος και αρχίζει παράλληλα ο αγώνας για την ανέγερση και περάτωση του χώρου λατρείας (κατακόμβη), ο οποίος τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2007, οπότε τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα στις 22/12. Σʼ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέχρι την περάτωση της κατακόμβης οι δραστηριότητες της ενορίας στεγάζονταν σε αίθουσες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας σχεδόν μια τριετία.
Η πανήγυρις του Ιερού Ναού τελείται στις 28 Ιουλίου.

Αυτό το mail είναι από τους ιερείς και τα στελέχη της ενορίας
Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ν. Ευκαρπίας
Τους Ευχαριστώ πολύ Καλή Δύναμη στο έργο τους να καμαρώσουν τον Ναό τους Ολόκληρο σύντομα.
nikolaos


Ιστοσελίδα ενορίας www.osiaeirini.gr