Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.


105 1711
Στην Αρχιερατική Περιφέρεια της Βόχας και στην Κωμόπολη Βοχαϊκό βρέθηκε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος προκειμένου να τελέσει την Θ. Λειτουργία και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Εμμανουήλ Παπαθανασίου, Ιεροψάλτου, υιού του Εφημερίου του Βοχαϊκού Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Παναγιώτη Παπαθανασίου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Η ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ», ο Αιδέσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και οι Διάκονοί του ενώ ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Παπαθανασίου παρέμεινε συμπροσευχόμενος.
Στο πολυπληθές Εκκλησίασμα που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς προκειμένου να λειτουργηθούν και να λάβουν την ευλογία από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας αλλά και για να προσευχηθούν για την ψυχή του κεκοιμημένου Εμμανουήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μίλησε αναλύοντας την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και αντλώντας παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και από το Γεροντικό τόνισε ότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα, της οποίας, ενώ το σώμα αντέχει μόνο μερικά χρόνια, η ψυχή ζει αιώνια. Έτσι παραμένει το ερώτημα του Κυρίου μας διαχρονικό προσπαθώντας να μας αφύπνισει λέγοντας «Τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; Ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;» (Μαρ η΄36-38). Ολοκλήρωσε τον λόγο του πριν την Επιμνημόσυνο Δέηση απευθύνοντας λόγους υποστηρικτικούς και παρηγορητικούς στην οικογένεια του θανόντος.