Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Διήμερο Θρησκευτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "Αγία Σοφία".

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2016


Πανηγύρισε το διήμερο 16-17/9 ο Ιερός Ναός των Αγίων Μαρτύρων Γυναικών Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος, που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Ι.Ν. Αγίων Βαρβάρας και Ιωάννου Δαμασκηνού στη Νέα Ιωνία. Από νωρίς το απόγευμα, κόσμος συνέρεε στο ναό, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος του εσπερινού κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον Αγιασμό Ενάρξεως της λειτουργίας του Σπιτιού Γαλήνης της ενορίας, για το νέο Εκκλ/κό έτος, ενώ αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής και τη σημασία της προσφοράς στο συνάνθρωπο. 

Εν συνεχεία, ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην παράδοση της Ανατολικής Ρωμυλίας, παραπέμποντας στα λαϊκά πανηγύρια που συνδυάζονταν, σχεδόν πάντα, με την πανήγυρη του ιερού ναού της περιοχής. Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου. Το κοινό αγκάλιασε την εκδήλωση γεμίζοντας τον προαύλιο χώρο του ναού με χειροκροτήματα. Ευχής έργον είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να εξελίσσεται.