Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τεμάχιο Λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας στα Ιωάννινα.


Με την πρέπουσα επισημότητα και θρησκευτική λαμπρότητα η πόλις των Ιωαννίνων υποδέχθηκε τεμάχιο ιερού Λειψάνου της Οσίας μητρός ημών Θεοδώρας της Βασιλίσσης.
Το Ιερό λείψανο μετέφερε στα Ιωάννινα ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος και υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος μετά του κλήρου, του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα και πλήθους πιστού λαού. Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.
Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας. Τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, εξέφρασε την χαρά και ικανοποίηση που ένα μικρό μέρος από το σεπτό λείψανο της Αγίας Θεοδώρας βρίσκεται πλέον στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων.  Ένα αίτημα πολλών  ενοριτών και κατοίκων της πόλεως, εκπληρώθηκε  κατόπιν  ευγενούς παρακλήσεως του τοπικού ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου κ. Μαξίμου.  Οι άγιοι της Εκκλησίας –τόνισε ο Σεβασμιώτατος-  είναι το αποκούμπι μας στις δύσκολες στιγμές που περνούμε ως έθνος καθώς πολλά μπορούμε να διδαχθούμε και να αντλήσουμε από την αγωνιστική και αγιοπνευματική τους ζωή. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μητροπολίτη Άρτης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του ευσεβούς λαού των Ιωαννίνων, κομίζοντας   θεάρεστη ευλογία στην πόλη και την Ενορία του Αρχιμανδρειού όπου και θα παραμείνει το Ιερό Λείψανο της Αγίας Θεοδώρας.