Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026

Λαμπρό συλλείτουργο στη Μύρινα (ΦΩΤΟ).

 Η ιστορική πόλη της Μύρινας, το «παλαιόν πτολίεθρον κάστρον», κατά τον βυζαντινό συγγραφέα Γ. Φραντζή, τίμησε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια την εορτή του Αγίου Πνεύματος, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος, ο οποίος, θεμελιωθείς το 1865 υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Λήμνου Ιωακείμ Γ’ του Βυζαντίου, «συνδρομῇ τῶν Λημνίων ἐν γένει καί ἰδίᾳ τῶν τῆς πρωτευούσης», όπως επιμαρτυρεί η ολόγλυφη αφιερωματική επιγραφή στο υπέρθυρο του Ναού, αποτελεί μοναδικό δείγμα ευσεβείας, τέχνης, ιστορίας και πίστεως των Λημνίων, φυλάσσοντας στις κόγχες και τους θόλους του, ως ιερή παρακαταθήκη, την τελευταία πνοή του Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Λήμνου Ιωακείμ Β’, ο οποίος, μαζί με τον Λήμνιο ιερομόναχο και διδάσκαλο Κοσμά, απαγχονίστηκε από τους Οθωμανούς στα προπύλαια του Ναού, τον Σεπτέμβριο του 1770, θυσιάσας τη ζωή του «ὑπέρ τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν πίστεως καί τῆς Ἑλληνίδος πατρίδος».

η συνέχεια: Εδώ