Στο πλαίσιο αυτής της επισκέψεως ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ απηύθυνε χαιρετισμό και στο εν εξελίξει Επιμορφωτικό Σεμινάριο των επιτελικών διοικητικών στελεχών, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου.
Είχε προηγηθεί το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, η οποία και μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο κ. Συμεών προήδρευσε στην τακτική συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
Ο κ. Κωστίδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και τους δεσμούς τριάντα ετών που τους συνδέει ένεκα και της κοινής τους καταγωγής από την Βυζαντινή Καστοριά.
Στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των επιτελικών κληρικών και λαϊκών στελεχών της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος τέθηκε επί τάπητος ο προγραμματισμός λειτουργίας της Μητροπόλεως κατά την θερινή περίοδο.

















