Σημείωσε μάλιστα ότι τα μεγάλα θύματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα παιδιά και οι νέοι και παρόλο που Εκκλησία και Πολιτεία αντιλαμβάνονται τις απώλειες δυστυχώς ως τώρα δεν έχει επιτευχθεί μια αρμονική καθημερινότητα με οράματα και υγιή καθημερινότητα.
Τη Μαρία Γιαχνάκη πλαισίωσε ο Νικόλαος Ζαΐμης, θεολόγος - δημοσιογράφος του Orthodoxia News Agency και της Pemptousia TV.
Αρχικά αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή, είπε ότι η πόλη έχει επανέλθει πλήρως σε λειτουργία, ενώ απομένουν οι παρεμβάσεις της πολιτείας στο οδικό δίκτυο.
Στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ότι αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να έρθει στον Βόλο το αντίγραφο του Σταυρού του πρώτου Αυτοκράτορος του Γένους και μετέπειτα Αγίου και Ισαποστόλου Κωνσταντίνου του Μεγάλου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Βατοπαιδινό ο οποίος θα κομίσει το αντίγραφο του ιστορικού αυτού ιερού κειμηλίου.
Αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται για τον “γάμο” των ομόφυλων ζευγαριών, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα της Εκκλησίας να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο. “Η Εκκλησία έχει άποψη“, είπε, “η Εκκλησία διατυπώνει την αλήθεια της στον δημόσιο διάλογο”, υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Δεν κυβερνούμε, δεν νομοθετούμε“.
“Το τι σημαίνει γάμος είναι αδιαπραγμάτευτο. Γάμος για την Εκκλησία που είναι Ιερό Μυστήριο σημαίνει η ένωση με αγάπη του άνδρα και της γυναίκας, προκειμένου να γίνουν συνδημιουργοί του Θεού, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο άνθρωπος ως άνθρωπος, όπως εξάλλου, μην ξεχνάτε η Γραφή μας το λέει ότι ήρθε ο Θεός να φέρει τη γυναίκα στον Αδάμ για να μην είναι ο Αδάμ μόνος του, για να ολοκληρωθεί ως άνθρωπος. Άρα αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο Αυτό δεν αλλάζει για την Εκκλησία“, επεσήμανε.
Επιπλέον, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος είπε ότι σήμερα νούμερο ένα πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα, και ανέφερε παραδείγματα χωριών στα οποία σταδιακά μειώθηκε ο πληθυσμός. “Αν από τα χωριά μας λείψει και ο ιερέας, τα χωριά έσβησαν. Έχει φύγει ο δάσκαλος έχει φύγει ο πρόεδρος, ο αστυνομικός. Δεν ξέρεις αν θα βρεις εύκολα φαρμακείο ή ιατρό, ο ιερέας είναι εκεί”, είπε.
Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι “σήμερα οι νέοι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μέλλον”, καθώς “δεν διεκδικούν. Δεν θέλουν να μάθουν. Ζούνε με το ελάχιστο“. “Αυτό με εντυπωσιάζει”, ανέφερε και συμπλήρωσε: “Το διαδίκτυο καλύπτει πλήρως σχεδόν αποκλειστικά τους νέους”.
Εκ του Γραφείου Τύπου.