Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.


 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών τελέσθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 το βράδυ, υπό του εφημέριου π. Ελευθερίου Κολιαβρά Ιερά Αγρυπνία και τελετή του Μεγάλου Αγιασμού επί τη εορτή των Θεοφανείων.

  Το Σάββατο το πρωί, εν πληθούση εκκλησία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθως η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

  Ο Θεοφιλέστατος, αφού ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου περί ενισχύσεως του συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «Άρτος Αγάπης», είπε στους πιστούς πως σήμερα εορτάζουμε τα Άγια Θεοφάνεια ήτοι την φανέρωση της Αγίας, Ομοουσίου, Ζωοποιού και Αδιαιρέτου Τριάδος.

  Θα πάρουμε, αδελφοί μου, σήμερα από την Εκκλησία τον αγιασμό. Ο αγιασμός μας υπενθυμίζει τον σκοπό της ζωής μας που είναι ο αγιασμός μας και η σωτηρία μας.

  Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, ως ιατρός συνιστούσε στους πιστούς να χρησιμοποιούν τον αγιασμό δια την ίαση της ψυχής και του σώματος.

  Κατά την Θεία Λειτουργία έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Παναγιώτης Παπασταύρου, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Θεολόγος, με την συμμετοχή μελών της χορωδίας του.

  Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη αγιασμένα, ευλογημένα και φωτισμένα.