Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Ο Μάνης Χρυσόστομος στη Μεγαλόχαρη Τήνου.

manis tinos 7Τελέσθηκε σήμερα, ημέρα Κυριακή, Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Φανουρίου, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος πραγματοποιεί ευλαβικό προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη, συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων και Διακόνων από όλη την Ελλάδα του Πανιέρου Ναού.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Ήρθαμε όλοι ταπεινοί προσκυνητές στην Μεγαλόχαρη, στην Παναγία της Τήνου, στην Παναγία μας. Στο σημερινό Ευαγγέλιο, μας είπε ο Κύριος μια φράση σπουδαία. Την είπε σε εκείνον το νεανίσκο, αλλά την λέει και σε όλους μας, “τήρησον τας εντολάς’’. Να τηρήσουμε τις εντολές του Θεού. Η Παναγία, πρώτη εκείνη τήρησε όλες τις εντολές του Θεού και την χαρίτωσε ο Θεός και εγένετο Θεομήτωρ, αλλά και Παναγία που πήρε τον τίτλο, σημαίνει ότι είχε τηρήσει όλες τις εντολές και είχε όλες τις αρετές.

Αλήθεια αδελφοί μου, στην σημερινή μας εποχή, εποχή ασέβειας, βλασφημίας, ύβρεως, στην εποχή της ηθικής παρακμής, πώς έχουμε ανάγκη, να τηρούμε και εμείς τις εντολές του Θεού; Όχι μισές εντολές, όλες τις εντολές. Είναι ανάγκη η τήρηση των εντολών του Θεού, διότι, αν το χαρακτηριστικό της εποχής είναι η αμαρτία και το κακό, εμείς με την τήρηση των εντολών, θα κατανικήσουμε το κακό και την αμαρτία. Τήρηση των εντολών σημαίνει επανακατήχηση. Μη νομίζουμε ότι όταν εκκλησιαζόμεθα πολλές φορές, ξέρουμε να εκκλησιαζόμεθα. Μη νομίζουμε ότι όταν προσευχόμεθα, ξέρουμε πως πρέπει αληθώς να προσευχόμεθα. Πως πρέπει αληθώς να εξομολογούμεθα, πως πρέπει αληθώς να κοινωνούμε. Χρειάζεται μια επανακατήχηση των Θείων Ναμάτων. Με αυτήν την επανακατήχηση που πρέπει να γίνει σε μας, στις οικογένειες μας, στα σχολεία μας, στην κοινωνία μας, τότε θα προχωρήσουμε και εμείς στην Βασιλεία των Ουρανών, Αμήν!»

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Δέησις υπέρ καταπαύσεως των πυρκαγιών, ποιηθήσα υπο του ιδίου του Σεβασμιωτάτου Μάνης.

Συμμετείχαν, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, καθηγητές και δάσκαλοι όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού και ευλαβείς Χριστιανοί.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου τον Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο και τον ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία και ιερουργία του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος για την υποδοχή και τη φιλοξενία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η ευλόγηση της πίτας του Αγίου Φανουρίου.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του ιεροψάλτη κ. Φωτίου Καλύβα.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ