Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ.


 Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Πατρών ενώ, το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεθέορτου Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Κάτω Αχαΐας.
  Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος πήρε αφορμή απο την ευαγγελική περικοπή της ΙΒ' Ματθαίου όπου, ένας νέος πλησίασε τον Κύριο και τον ερώτησε τι πρέπει να κάνει προκειμένου να αξιωθεί της Βασιλείας των Ουρανών.
 Ο Κύριος του υπενθύμισε τον Δεκάλογο δηλαδή, τις δέκα εντολές που παρέλαβε ο Μωυσής από τον Θεό στο όρος Σινά.
  Ο νέος απάντησε στον Κύριο πως, αυτές τις εντολές τις τηρεί εκ νεότητός του. Τότε, ο Κύριος του έκανε ένα ψυχογράφημα και είδε πως, η καρδιά του ήταν προσκολλημένη στα υλικά αγαθά για αυτό του είπε να πουλήσει τα υπάρχοντά του, να τα δώσει στους φτωχούς και να Τον ακολουθήσει.
  Ο νέος απομακρύνθηκε από τον Κύριο λυπημένος διότι δεν ήθελε να αποδεσμευτεί από τα υλικά αγαθά του.
  Ένας άλλος νέος που εορτάζει σήμερα ο Άγιος Φανούριος ο ένδοξος και θαυματουργός ακολούθησε τον Κύριο, θυσίασε την ζωή του για τον Κύριο, έμεινε πιστός άχρι θανάτου και έλαβε τον στέφανο της ζωής.
  Στα χρόνια τα δύσκολα της σκλαβιάς του γένους μας ο πολυέλεος Θεός της αγάπης και του ελέους φανέρωσε τον λαμπρό μάρτυρα της Εκκλησίας μας Άγιο Φανούριο για να βοηθήσει τους χριστιανούς να παραμείνουν πιστοί στην αγία μας ορθόδοξο πίστη.
  Ο αγιος Θεός φανέρωσε την παρουσία του Αγίου Φανουρίου περίπου κατά το έτος 1500 μ.Χ . Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες περί του Αγίου. Όσες πληροφορίες έχουμε προκύπτουν από την αγία του εικόνα με τις δώδεκα παραστάσεις που υπάρχουν ολόγυρα στην εικόνα και που μας δίνουν στοιχεία σχετικά με τον βίο του Αγίου.
 Η ανεύρεση της εικόνας έγινε στην Ρόδο όταν έφτιαχναν τα τείχη της πόλης τα οποία είχαν καταστραφεί. Εκεί βρέθηκε μια θαυμάσια εκκλησία εντός της οποίας υπήρχε η εικόνα του Αγίου Φανουρίου.
   Η εικόνα δείχνει τον Άγιο Φανούριο ντυμένο στρατιωτικά, νέο στην ηλικία και να κρατά στο χέρι του έναν Σταυρό και μια λαμπάδα αναμμένη.
  Στο σημείο αυτό ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι, με τον Σταύρο στο χέρι πηγαίνουμε και μπροστά και κυρίως επάνω. Η λαμπάδα η αναμμένη μας υπενθυμίζει ότι μέσα στον κόσμο πρέπει να είμαστε φώς. Φως με τα λόγια μας, με τα έργα μας και με την ζωή μας.
  Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεπτού πατρός και Ποιμενάρχου μας, του αγγέλου της τοπικής μας εκκλησίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη κυρίως ευλογημένα, αγιασμένα και πάμπολλα.
  Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών "Λύχνος" και από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Αποστολική Εκκλησία των Πατρών" που εκπέμπει στους 88,4 στα FM.