Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

O EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.


Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρίου Πατρών.
 
 Επίσης, την Κυριακή το πρωί ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών
.
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι οι μνήμες των Αγίων είναι μια ευλογημένη ευκαιρία για να προσεγγίσουμε την χαριτωμένη και αγιασμένη ζωή τους.
 
Οι μάρτυρες με την υπομονή τους και με την πίστη τους στον Αναστάντα Σωτήρα Χριστό εμπνέουν και ενδυναμώνουν τους χριστιανούς όλων των εποχών.
 
Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυς για την αγάπη του Χριστού υπέστη φοβερά μαρτύρια, ξυλοδαρμούς, τροχούς, φυλακίσεις γιατί από αυτή την ζωή προγευόταν την χαρά της Αναστάσεως.
Ομολόγησε την θεότητα του Κυρίου και για αυτό ο Κύριος τον εδόξασε.
 
  Και εμείς αδελφοί μου αν ομολογούμε πίστη εις τον Ιησούν Χριστόν, Εσταυρωμένο και Αναστάντα εκ των νεκρών, εάν αντιστεκόμαστε στα υλιστικά ρεύματα της εποχής μας και αν παραμείνουμε πίστη άχρι θανάτου θα μας χαρίσει ο Κύριος τον στέφανον της δόξης.
 
 Αδελφοί μου, ο προορισμός μας είναι η αιώνια ζωή και η σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας.
 
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε, προς τους κληρικούς και τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τους ιερούς ναούς, τις αναστάσιμες ευχές του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.