Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στα πλαίσια της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δύο εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της ενορίας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Μουσική Εκδήλωση. Στο πρώτο μέρος της τραγούδησε μετά από πρόσκληση της ενορίας η Μικτή Χορωδία των διαμερισμάτων Μεγάλης Παναγιάς και Παλαιοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη υπό τον χοράρχη κ. Βασίλειο Κασούρα. Ακολούθησε η παιδική χορωδία και η χορωδία «ΕΝ-ΕΙΤΕ» του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών υπό την διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Πασχαλίδη. Στο δεύτερο μέρος το κεντρικό πρόσωπο της Εκδήλωσης, ο γνωστός δάσκαλος, μουσικός, πολυοργανίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και άνθρωπος του πνεύματος, κ. Χρήστος Τσιαμούλης, με πολύ μεγάλη καριέρα στα μουσικά δρώμενα, γοήτευσε το ακροατήριο με τραγούδια για τον Άγιο Γεώργιο, για την Μικρά Ασία αλλά και συνθέσεις από τον τελευταίο του ψηφιακό δίσκο με τίτλο «Ωδή Μωυσέως».
Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου, το απόγευμα. Ήταν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Ένα βήμα χίλιες λέξεις» από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας Αγίου Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν 100 χορευτές όλων των ηλικιών.

Την ορχήστρα που συνόδευσε και τις δύο εκδηλώσεις αποτελούσαν οι πανελληνίως γνωστοί μουσικοί: Γκουβέντας Κυριάκος, Κασούρας Βασίλειος, Πασχαλίδης Βαγγέλης και Μπαλιάκας Ιωάννης. Στο τραγούδι ήταν η Κατερίνα Δούκα. Στην ορχήστρα συμμετείχαν επίσης η Αγγελίδου Κωνσταντίνα και ο Μητκούδης Βασίλειος.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών προσφώνησε το ακροατήριο στην Μουσική Εκδήλωση αναφερόμενος στην Ανάσταση του Κυρίου και την εορτή του Αγίου Γεωργίου, ενώ την επομένη, στην Μουσικοχορευτική Εκδήλωση, τόνισε την αξία της παράδοσης αλλά και της διατήρησής της για την πορεία προς το μέλλον.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας και τις δύο ημέρες, ενώ το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές οι Νομού, ο Δήμαρχος Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων τοπικών φορέων.

Φωτογραφίες: