Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Προσκυνηματική εκδρομή “Κάιρο – Σινά – Άγιοι Τόποι” 15-21 Σεπτεμβρίου 2023


Ευχαρίστως σας γνωρίζομεν ότι η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, υ­πό την αιγί­δα του Σεβασμιωτάτου Μη­τρο­πο­λί­του μας κ. Χρυσοστόμου, διοργανώνει επταήμερο Προσκυνηματικό οδοιπορικό στο Κάιρο, Σινά και Αγίους Τόπους. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 15 έως και 21 Σεπτεμβρίου 2023 και περιλαμβάνει προσκύνημα στο Κάιρο, το Σινά και την Ιερουσαλήμ. Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί αεροπορικώς.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΚΑïΡΟ

Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Ελευθερούπολη και αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου και με πτήση της Aegean Airlines στις 14:40 αναχωρούμε για Κάιρο με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καΐρου στις 18:10 και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023: ΚΑΙΡΟ


(Η Μεγάλη Σφίγγα και η Πυραμίδα του Χέοπα)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που αποτελεί προσκύνημα του Αραβικού κόσμου, χριστιανικού και μουσουλμανικού. Εδώ βρίσκεται και το Ιερό Σπήλαιο όπου φιλοξενήθηκε η Αγία Οικογένεια κατά την φυγή της στην Αίγυπτο. Επίσκεψη στο Αιγυπτιακό μουσείο πολιτισμού. Συνεχίζουμε για το πλατώ της Γκίζας, όπου βρίσκονται οι πυραμίδες του Χέοπος, Μυκερίνου, Χεφρίνου και η περίφημη Σφίγγα, απεικόνιση του Χεφρίνου σε σώμα λιονταριού. Μετά από μια σύντομη στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, θα γευματίσουμε σε εστιατόριο του Καΐρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023: ΚΑΙΡΟ – ΣΙΝΑ   

(Ι. Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά)

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο όρος Σινά. Διασχίζουμε υποθαλάσσια τη διώρυγα του Σουέζ για να περάσουμε από την Αφρική στην Ασία. Συνεχίζουμε δίπλα από την Ερυθρά Θάλασσα και περνώντας μέσα από μικρές πόλεις μπαίνουμε στην καρδιά της χερσονήσου του Σινά. Επίσκεψη στη γυναικεία Μονή του Προφήτου Μωυσέως στη Φαράν. Άφιξη στο Σινά. Μετά το πέρας του εσπερινού θα ξεναγηθούμε από τους Σιναίτες πατέρες στο εσωτερικό της εκκλησίας, όπου θα  προσκυνήσουμε τα  Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα παραλάβουμε το συμβολικό δαχτυλίδι, θα θαυμάσουμε τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά κειμήλια το πηγάδι του Iοθώρ, τη φλεγόμενη και μη καιόμενη βάτο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Για όσους θέλουν  και μπορούν, προαιρετική ανάβαση  στην Αγία κορυφή στο όρος Χωρήβ, εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές (3-4 ώρες με τα πόδια). Oι αναβάτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φακό και ανάλογο ντύσιμο (αθλητικό παπούτσι – μπουφάν). Διανυκτέρευση.


4η μέρα: Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023: ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ    

Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

5η μέρα: Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ

(Σπήλαιο Γεννήσεως)

Παρακολούθηση Θείας Λειτουργίας στο σπήλαιο της Γεννήσεως και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Βασιλικής της Γεννήσεως του Ιουστινιανού. Εκεί θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο τη Φάτνη, όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας. Ακολούθως με μικρά λεωφορεία θα καταλήξουμε στην έρημο της Λαύρας της  Ι. Μονή Αγίου Σάββα, ένας χώρος- όαση μέσα στην έρημο με την παρουσία πολλών αγίων μορφών (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη και στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 6η μέρα: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023:  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

(Ναός της Αναστάσεως)

Πρωινό. Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την  Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και την Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου. Επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τον Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 7η μέρα: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

(Τάφος Αγίου Γεωργίου)

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα μικρά μοναστηράκια εντός της παλιάς πόλης. Στις 15:00 αναχώρηση για επίσκεψη στη Λύδα και την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και με πτήση της Aegean Air αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 23:59 και αναχώρηση για Ελευθερούπολη.

 

 

Τιμή συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:  1300,00€

Διαφορά μονόκλινου: 290,00 €

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Ιουλίου 2023 στα τηλέφωνα της Ιεράς Μητροπόλεως:

2592023450 και 6936170846

π. Αθανάσιος Παπαδάκης (Γ.Α.Ε.)

π. Ζαχαρίας Μέγκας (Αρχιερατικός Επίτροπος Παγγαίου)

Σημειώσεις: Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ,  διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να  κατατεθεί στο γραφείο μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ & ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Φόρους αεροδρομίων / Μία Αποσκευή έως 23 κιλά + μία χειραποσκευή έως 8 κιλά..
  • Διανυκτερεύσεις (2) σε ξενοδοχείο 4* στο Κάιρο με πρωινό.
  • Διανυκτέρευση (1) στους ξενώνες της Μονής στο Σινά με πρωινό κι ένα γεύμα.
  • Διανυκτερεύσεις (3) σε ξενοδοχείο 4* στη Βηθλεέμ με πρωινό και ένα γεύμα.
  • Εκδρομές ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορά με mini bus στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός στο Κάιρο / Είσοδοι στους χώρους επίσκεψης στην Αίγυπτο.
  • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά).
  • Βίζα Αιγύπτου / Φόροι συνόρων Αιγύπτου / Ισραήλ / Είσοδος στο προτεκτοράτο της Αγίας Αικατερίνης.
  • Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.
  • Ενημερωτικά φυλλάδια /  Ταξιδιωτική τσάντα του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Ποτά, αχθοφορικά, βραδινή μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως (αγρυπνία), επιπλέον γεύματα και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:                                                                                                     

Α3 117  15/09  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ–ΑΘΗΝΑ     14:45-15:35

Α3  932 15/09  ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ    17:10-18:10         

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

A3  925 21/09 ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ    19:40-21:50

Α3 136 21/09 ΑΘΗΝΑ– ΘΕΣ/ΝΙΚΗ     23:05-23:59


Παρατηρήσεις:

1) Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο έως 30/06/2023.

2) Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 10/08/2023.

3) Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.

4) Για ακυρώσεις έως 91 μέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 90-41 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 40-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.

5) Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 03/03/2023 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.

6) Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά.

7) Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  –  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  –  ΕΚΤΕΛΕΣΗ   ΜΕ   ΤΗΝ   ΕΥΘΥΝΗ   ΤΟΥ  

CARAVEL – TRAVEL