Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ.


Μέγα πλήθος την Παρασκευή της Διακαινησίμου- 21η Απριλίου τ.έ.-  στις πέντε το απόγευμα, υποδέχθηκε στο Νεοχώριο Χαλκιδικής το Σεπτό Ιερό Λείψανο του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Τον Θησαυρό Αυτό προσεκόμισε ο Παν. Αρχιμ. Θεοφάνης Νικοδομόπουλος εκ της Ιεράς Μονής Δοβρά, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με ευλογία του οικείου Λαμπρού Ιεράρχου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ. Η έλευση του Ιερού Λειψάνου πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Πανηγυρίζοντος την Κυριακή Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου, με την έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

             Το τιμιώτερο λίθων πολυτελών Ιερό Λείψανο παρέλαβε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ο Πρωτοσύγκελλος  Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Κληρικών εξ ετέρων Ιερών Μητροπόλεων. Την όλη τελετή ετίμησε η Φιλαρμονική της Αρναίας, με Χοράρχη τον Μουσικολογιώτατο κ. Βασίλειο Κοκκαλιάρη, Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας.

            Προς τιμήν του Αγίου παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Αικατερίνη Ζωγράφου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Αυγερινός, Γεώργιος Θαλασσινός και Νικόλαος Κεφαλάς, ο Πρόεδρος του Νεοχωρίου κ. Δημήτριος Καραντώνας, ο Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Αστέριος Τζιτζιρίκας, η Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ κα Μαριλένα Ζαμάνη, η Πρόεδρος της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ευγενία Γιαννούση, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας κ. Αναστάσιος Καραπαντάς, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρναίας κ. Παντελής Αλβανός κ.ά.

            Ακριβώς μετά την υποδοχή του Θαυματουργού Αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου εσχηματίσθη πομπή και Λιτανευτικώς ο Άγιος μετεφέρθη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου, όπου και ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

            Προ της Απολύσεως ο π. Ιγνάτιος με γλαφυρότατο ύφος και θεολογική ενάργεια εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθής διεξοδικώς στην Μαρτυρική Ζωή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, ενός Αγίου που έζησε στον 20ο αιώνα, υπέστη φοβερά μαρτύρια για την Πίστη του από το άθεο τότε καθεστώς της Σοβιετικής Ενώσεως και διακόνησε Εκκλησιαστικά και Ιατρικά τον άνθρωπο ως εξαίρετος Ιατρός και Χειρούργος. Τέλος, ο Ιεροκήρυξ κάλεσε το πολυπληθές ακροατήριο να μιμηθή το αγωνιστικό φρόνημα του Αγίου Λουκά και την επιστημονική Κοινότητα να ακολουθήση τα ίχνη Του στη διακονία της υγείας του σημερινού ανθρώπου.

Να συγχαρούμε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας και τον Προϊστάμενό του Αιδ. Οικ. π. Γαβριήλ Ζαχαρίου για την πρωτοβουλία να απολαύση το Τόπος τέτοια Χάρη και Ευλογία και να παρακαλέσουμε τον Άγιο Λουκά να ‘ρθει αρωγός και να γίνη στηριγμός στον πάσχοντα σημερινό άνθρωπο και να ασφαλίσει ακόμα περισσότερο την υγεία του Πληρώματος της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον άγιο Βεροίας κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Παν. Αρχιμ. π. Παντελεήμονα Κορφιωτάκη και γνωστοποιεί στον Ευλογημένο Λαό μας ότι την Κυριακή του Θωμά, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, 23η Απριλίου τ.έ., θα προστή της Λαμπράς Πανηγύρεως του Μεγαλομάρτυρος Τροπαιοφόρου Αγίου, με την παρουσία βεβαίως του Αγίου Λουκά του Ιατρού!

για όλες τις φωτογραφίες:  Εδώ