Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Αργολίδας στο Ναύπλιο.


Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος της Ισαποστόλου, στην ομώνυμη ανδρική Μονή που είναι αφιερωμένη στην Αγία, στον λόφο της Ευαγγελίστριας στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Τον Αρχιερατικό εσπερινό στη μνήμη της Αγίας Φωτεινής, τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και κήρυξε τον θείο λόγο.


Μετά το πέρας του εσπερινού ο Μητροπολίτης Αργολίδας προέβει στην εις Αρχιμανδρίτη Χειροθεσία του Ιεομονάχου και ηγουμένου της Μονής π. Λεοντίου Ξηνταρόπουλου.


Ο Μητροπολίτης συμβούλεψε τον νέο αρχιμανδρίτη να μην ξεχάσει ποτέ να διακρίνεται από πνεύμα μαθητείας, και ποτέ να μην πιστέψει ότι ξέρει τα πάντα στην ζωή του. Αν όλα αυτά τα κρατήσει ο κληρικός, τότε η χάρις του Θεού θα είναι πάντοτε κοντά του και θα τον ενισχύει


Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια του εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου της Αγίας Φωτεινής.





Η αγία Φωτεινή καταγόταν από την Σαμαρειτική πόλη Σιχάρ.





Τις πρώτες πληροφορίες για την αγία τις βρίσκουμε στο Δ` κεφάλαιο του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου. Μετά τη συνάντησή της και τη συνομιλία της στο φρέαρ του Ιακώβ, βαπτίσθηκε χριστιανή, έλαβε το όνομα Φωτεινή και αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική και τη Ρώμη.





Έλαβε μαρτυρικό θάνατο από τον αυτοκράτορα Νέρωνα (54 – 68), όταν αυτός έμαθε ότι η Αγία Φωτεινή έκανε Χριστιανές τη θυγατέρα του Δομνίνα και μερικές δούλες της.





Μαζί με την Αγία Φωτεινή εμαρτύρησαν οι υιοί της και οι πέντε αδελφές της. Η Κάρα της Αγίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους. Ένας εκ των ποδών και μία ωμοπλάτη της Αγίας βρίσκονται στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.





Μία ωλένη με σάρκα της Αγίας Φωτεινής βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στίς Μονές Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, Γηρομερίου Φιλιατών, Νταού Πεντέλης και Κύκκου Κύπρου.