Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Το Ναύπλιο Τιμά τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο στο ομώνυμο Εκκλησάκι στο Κάστρο Παλαμήδι.

Η πόλη του Ναυπλίου τιμά τον Άγιο Ανδρέα τον πρωτόκλητο στο Ιστορικό εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο κάστρο του Παλαμηδιού και είναι αφιερωμένο στον Άγιο.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο π. Παναγιώτης Κιντής, ενώ έψαλε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας Δημήτριος Καρκαλάτος. Κατά τον εσπερινός παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας. Ο Ναός του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται μέσα στον ομώνυμο προμαχώνα του κάστρου.
Στεγάζεται με ημικυλινδρικό θόλο και εισχωρεί κατά το ανατολικό μισό μέρος μέσα σε μία από τις καμάρες που στηρίζουν τον περίπατο των τειχών. Το ελεύθερο μέρος του είναι δίκλιτο. Το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέου κτίστηκε το 1712 από τον Αυγουστίνο Σαγρέδο.
Το Παλαμήδι χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1916 ως φυλακές, και συγκεκριμένα ο προμαχώνας Μιλτιάδης για τους ισοβίτες ή θανατοποινίτες κατάδικους και οι λεγόμενες φυλακές του «Αγιαντρέα» ή «Κατάστημα» γιʼ αυτούς που είχαν ελαφρότερες ποινές. 
Ένα μικρό πλάτωμα, το γνωστό ως «Αλωνάκι» χρησίμευε ως τόπος εκτελέσεων, ενώ οι δήμιοι, πρώην θανατοποινίτες, κατοικούσαν στο επιθαλάσσιο φρούριο, το Μπούρτζι.